"Моля да дадете гласност и да ни оправят улицата, защото

...
"Моля да дадете гласност и да ни оправят улицата, защото
Коментари Харесай

Има ли решение десетилетен проблем в Кючука?

"Моля да дадете публичност и да ни оправят улицата, тъй като наподобява на безпаричен бразилски квартал, а сме на 15 минути от центъра. " С тази молба към редакцията на Plovdiv24.bg се обърна пловдивчанин, живеещ в "Кючук Париж ", точното място е ул. "Даме Груев " 22 и ъгъла с ул. "Горно Броди ". 
"Десетки пъти сме събирали подписи, с цел да се насипе трошляк или по-някакъв метод да се оправи, тъй като прекосяването от там е доста мъчно, само че единствено обещания от районния кмет и толкова. Има и противозаконен градеж, който е спрян. Сградата си стои по този начин от 10 години. Стърчат железа и е доста рисково ", написа още в недоволството до редакцията ни.

Как стоят нещата в реалност и какво може да се направи по казуса, кореспондент на Plovdiv24.bg се обърна за обяснение към кмета на регион "Южен " Борислав Инчев. И той стартира с една добра вест за читателите ни, а точно - изоставената постройка, стояща като язва години наред, към този момент има нови притежатели, решени да довършат строителството. На първо място обаче би трябвало са се изчистят всички детайлности, всички документи, да се внесе план, с цел да се види какво тъкмо възнамеряват вложителите, къде са методите и прочие. След това би трябвало да завърши самото строителството и най-после ще може да бъде осъществена заложена като проект автоалея, осъществяваща връзка сред ул. "Горно Броди " и прилежащата ул. "Дрин ".
Борислав Инчев не пропусна да разяснява и изказванията за заплахата н© Plovdiv24.bg а тази постройка.

"Теренът е ограден и обезопасен. Вярно, стърчат железа, обаче стърчат зад ограда. Ако някой влиза, това е обособен въпрос, тук към този момент става дума за нарушение на частната благосъстоятелност ", съобщи той, само че се ангажира да обърне още веднъж внимание на ограниченията за сигурност на новите притежатели. 
Що се отнася до компликациите с прекосяването, то там решение няма. А няма, тъй като по думите на кмета пътят свършва с паветата и теренът по-късно е огромно УПИ, съсредоточило всички кооперации и блокове в себе си. Там не би следвало да има прекосяване, а това, че някой го прави е обособен въпрос. "Явно им е комфортно и сами са си определили този маршрут, който не е заложен ", разяснява Инчев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР