Моля, благодаря и съжалявам са ключови думи за брака според

...
Моля, благодаря и съжалявам са ключови думи за брака според
Коментари Харесай

Папата: `Моля`, `благодаря` и `съжалявам` са ключови думи за брака |

" Моля ", " благодаря " и " скърбя " са основни думи за брака съгласно папа Франциск. Това стана ясно от писмо, адресирано от него до фамилните двойки във връзка католическия празник на християнското семейство през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

В него Франциск споделя, че пандемията и локдауните са накарали семействата да прекарват повече време дружно, в резултат на което са се изострили и някои фамилни проблеми. Той отбелязва, че това наложително другарство от време на време слага на тестване търпението и в някои случаи води до компликации.

" Съществуващите преди този момент проблеми се задълбочиха, създавайки спорове, които в някои случаи са станали съвсем непоносими. Много от двойките даже претърпяха прекратяване на връзката им ", написа Франциск.

Той предлага поддръжката си на тези семейства и припомня на родителите, че разпадането на един брак е изключително тежко за децата, които гледат на родителите си като на непрекъснат източник на непоклатимост, обич, доверие и мощ:

" Разпадането на един брак предизвиква голямо страдалчество, защото доста очаквания биват разрушени, а недоразуменията могат да доведат до разногласия, които оставят дълбока прочувствена контузия... Децата в последна сметка не би трябвало да изпитат болката от това, че родителите им към този момент не са дружно. "

Франциск прикани родителите да продължат да търсят помощ, с цел да се опитат да преодолеят споровете между тях, в това число посредством молитва.

" Не забравяйте също, че прошката лекува всяка рана... Не позволявайте денят Ви да завърши, без да се помирите ", написа още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР