Моля, ако имате конкретни данни за конкретни служители от МВР,

...
Моля, ако имате конкретни данни за конкретни служители от МВР,
Коментари Харесай

Рашков обяснява на ДПС кога се образува досъдебно производство

Моля, в случай че имате съответни данни за съответни чиновници от Министерство на вътрешните работи, които са оказвали противозаконен напън и тормоз върху български жители, апелирам да ги посочите, с цел да ги открием. В случай, че разполагате с данни за осъществено закононарушение във връзка изборния ден ще би трябвало да се осведоми прокуратурата.

Toва съобщи вътрешният министър Бойко Рашков по време на присъединяване си на парламентарния надзор в Народното събрание за следващ път. Към Рашков има задени общо 64 въпроса от Движение за права и свободи за оказан напън и тормоз от страна на Министерство на вътрешните работи по време на предизборната акция и в изборния ден на 11 юли 2021 година

Министерство на вътрешните работи не е способеното длъжностно лице в страната, сподели Рашков. Не е по силата, на който и да е различен вътрешен министър да предприеме дейности, които са по силата на закона вменени на прокуратурата.

Смятате ли, че министърът на вътрешните работи може да каже за какво прокуратурата образува досъдебно произвеждане? Образуването на досъдебно произвеждане е по решение на прокуратурата, когато е намерила задоволително доказателства, с цел да повдигне обвиняване, изясни Рашков.

Всеки петък през седмица давам отговори на всички въпроси, които сте ми сложили. Вие желаете да отговоря нещо, което вие желаете, без да се интересувате каква е фактическата конюнктура. Старая се да ви давам отговор по отношение на информацията от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, обърна се Рашков към парламентарната група на Движение за права и свободи.

Не мога да схвана какво желаете да кажа повече от това, което страната разполага като информация, недоумява Рашков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР