Молитвата е написана на църковнославянски език, а самият вирус в

...
Молитвата е написана на църковнославянски език, а самият вирус в
Коментари Харесай

Специална молитва, която пази от коронавирус

Молитвата е написана на църковнославянски език, а самият вирус в нея се посочва по различен метод.
Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил утвърди текст за специфична молитва, която да пази вярващите от ковид.

От 22 март всички храмове на Руската православна черква пристъпиха към "усилени молебствия за превъзмогване на заболяването " и за даряване със сили на лекарите, които се борят с пандемията, твърди се на уеб страницата на московския патриарх.

Текстът на новата молитва е написан на църковнославянски, а думата "коронавирус " е сменена с "пагубно поветрие ".

По-долу можете да видите целия текст на молитвата:

Господи Боже наш, не вниди в суд с рабы Твоими, и огради нас от губительнаго поветрия на ны движимаго. Пощади нас смиренных и недостойных рабов Твоих в покаянии с теплою верою и сокрушением сердечным к Тебе милосердному и благопременительному Богу нашему припадающих и на милость Твою уповающих.

Твое бо есть, еже миловати и спасати ны, Боже наш, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

(Господи, Боже наш, не съди прислужниците Твои и отбрани ни от пагубната болест против нас. Пощади нас смирените и недостойни раби Твои в поакяние и с топлата религия и смирени сърца към Теб милосърдния и благоразположен Бог наш се прикланяме и на милостта Твоя се уповаваме.

Защото Твое е да ни обичаш и спасяваш, Боже наш, популярност на Тебе, Отца и Сина и Светия дух, в този момент и во веки веков. Амин.)

По-рано от Руската православна черква приканиха вярващите към "сдържаност, опазване на трезвата мисъл и молитвено успокоение ", само че също по този начин обявиха, че е неприемливо "да се отнасяш безгрижно към коронавирусната зараза, да пренебрегваш лекарските наставления, да игнорираш профилактичните ограничения, подлагайки на заплаха от заразяване себе си и своето обграждане ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР