Молекулярни биолози от Съединените щати успешно препрограмираха имунни клетки за

...
Молекулярни биолози от Съединените щати успешно препрограмираха имунни клетки за
Коментари Харесай

Революция в онкологията: Медици от САЩ унищожиха всички тумори в гърдите на жена, която трябваше да умре след броени дни, с нова терапия

Молекулярни биолози от Съединените щати сполучливо " препрограмираха " имунни кафези за първи път и ги принудиха да унищожат израстък в гърдите на дамата и всичките негови метастази. Жената е живее към този момент 22 месеца след лекуването и няма рецидиви, се споделя в публикация, оповестена в списание Nature Medicine.

" Ние стоим на прага на нова велика гражданска война в битката против рака - в този момент ние имаме опцията да " прицелваме " имунната система към битка с най-различни разновидности. Скоро лекарите ще могат да се оправят с тези типове рак, които са били считани за нелечими заради обстоятелството, че те могат елементарно да се натрупват нови разновидности ", разяснява откритието Ласло Радван, онколог в Университета на Торонто.

През последните години, молекулярни биолози и лекари започнаха да разпореждат огромни очаквания на т.нар имунотерапия в битката с рака, алергиите, диабета и други нелечими до момента болести. Тя е доста елементарна всъщност - учените се пробват да " насъскат " човешкия имунитет против раковите кафези, като употребяват разнообразни антитела, живи микроби и доста други необикновени " примамки ".

Как тъкмо е била излекувана изцяло от рак на гърдата 49-годишна пациентка на смъртно легло четете в детайли в jenata.blitz.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР