Молдовският поднесе една от най-големите изненади в историята на европейските

...
Молдовският поднесе една от най-големите изненади в историята на европейските
Коментари Харесай

Шерифът, който разстреля кралете на Шампионска лига

Молдовският сервира една от най-големите изненади в историята на европейските клубни шампионати. Отборът със състав, оценен едвам на 21 милиона евро, шокира посред " Сантяго Бернабеу " в , като завоюва с 2:1.
Молдовците нанесоха първия си удар, когато в 25-ата минута Якшибаев порази вратата на Тибо Куртоа. Домакините предстоящо се скъсват да атакуват и до края на първото полувреме насочат 12 удара против единствено два за противника. Шериф се пази безстрашно, като отбраната блокира рисковите изстрели.

Канонадата към молдовската врата продължава и през второто полувреме и в 65-ата минута е отсъдена дузпа за Реал Мадрид. Карим Бензема вкарва и " белите " считат, че може да си отдъхнат. Броени минути по-късно обаче Бруно вкарва за Шериф. След интервенция на VAR попадението е анулирано заради засада - Реал е избавен и тук.
Когато обаче всичко наподобява решено, Траоре комбинира със Себастиан Тил и нападателят от Люксембург вкарва втори гол и хвърля в потрес и смут " бялата " торсида. Тил става първият състезател от своята страна с гол в групите на Шампионска лига, а испанските публицисти се пробват да се изгаврят с спечелилите, като след мача ги питат дали изобщо са професионални футболисти.
Смелите молдовци се показват повече от почтено в шампионата, като побеждават Шахтьор и взимат още точка от украинците, с цел да продължат присъединяване си в Европа и през пролетта в елиминациите на Лига Европа.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР