Молдовските власти решиха да намалят броя на персонала на руското

...
Молдовските власти решиха да намалят броя на персонала на руското
Коментари Харесай

Молдова ще намали броя на персонала на руското посолство

Молдовските управляващи взеха решение да понижат броя на личния състав на съветското посолство. Това сподели при започване на държавно съвещание вицепремиерът и министър на външните работи и европейската интеграция Нику Попеску.

„ Стигнахме до общо мнение с институции и лица, които вземат политически решения, по отношение на нуждата от ограничение на броя на съветските дипломати, упълномощени в Молдова “, сподели още Попеску.

Според Попеску повода за тази стъпка е съмнението, че „ някои от чиновниците на посолството са забъркани в дестабилизирането на обстановката в страната “. Той добави, че за това са известени представители на съветското посолство.

Във вторник молдовското външно министерство изрази угриженост по отношение на обявата на молдовския интернет запас „ Журнал “, в която се обръща внимание на огромния брой антени върху постройките на посолството, ситуирано в центъра на Кишинев. Журналистите на изданието считат, че благодарение на особено съоръжение в институцията те сякаш могат да събират поверителна информация. Както изясни съветският дипломат, всички тези антени са закупени преди няколко десетилетия от локалния пазар и не съставляват заплаха.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР