Молдовски гражданин обжалва присъдата си за убийство на мъж в

...
Молдовски гражданин обжалва присъдата си за убийство на мъж в
Коментари Харесай

Нападнат с чук в дома си обжалва присъда за убийство

Молдовски жител апелира присъдата си за ликвидиране на мъж в квартирата си във Варна, който го нападнал чук.
35-годишният чужденец Анатоли М. в началото получи 12 години затвор, а по-късно наказването му беше понижена с две години от Апелативния съд в морската столица. В жалбата си до Върховния касационен съд, която ще бъде прегледана през днешния ден, молдовецът упорства, че е работил в изискванията на неизбежна защита.

На 21 ноември 2019 година в квартирата на Анатоли във Варна преспали двама негови другари, а на идната заран пристигнали жертвата Николай и приятелката му.

Молдовецът се събудил поради гръмък спор сред Николай и един от гостите му. Многократно приканил новодошлите да изоставен жилището и даже заплашил с кухненски нож Николай. Пострадалият го дразнел с внезапни придвижвания и реплики и го блъснал с чук в гърдите. Тогава Анатоли нанесъл с ножа два удара в тялото на нежелания посетител. Николай и приятелката му напуснали жилището, а мъжът умрял в болница същия ден. Анатоли се предал на полицията непринудено и съдействал на следствието.

Според Варненския апелативен съд Николай се е държал предизвикателно с придвижвания, реплики и обиди. Действията му са били проява на мощ и държанието му не е застрашавало Анатоли.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР