Молдовецът Вадим Мандрик не може да напусне страната си за

...
Молдовецът Вадим Мандрик не може да напусне страната си за
Коментари Харесай

Молдовец спъна дело за смърт при трудова злополука в Пловдив

Молдовецът Вадим Мандрик не може да напусне страната си с цел да пристигна в България и да вземе присъединяване в дело по което е обвиняем. Той е предаден на съд за това, че дружно с сътрудника си Вячеслав Барнецки при изискванията на без значение съпричиняване, заради неведение и немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха – осъществяване на работи по премахване на цилиндрична дисторция с потребление на хидравличен бутилков крик, са нарушили условия за здравословни и безвредни условия на труд на работните места и в резултат на това, по несъобразителност, са предизвикали гибелта на собствен сътрудник, също молдовски жител. По данни на прокуратурата пневматичният чук е блъснал в лицето служащия.
Прочетете още
Инцидентът се е случил на 23 октомври 2020 година, а потърпевшият е умрял на 17 ноември същата година.

В днешното съвещание в Пловдивския областен съд стана ясно, че Вадим Мандрик е нередовно свикан за процеса, въпреки призовка да му е изпратена и в дома му в Кишинев.

Собственикът на компанията Q&P technologies - Николай Балабан, която е подизпълнител в цеха, също участва в залата и пое отговорност да съобщи призовката на служащия си, с която управляващите в Молдова ще са длъжни да го позволен да пристигна до България.  Работодателят изясни, че скоро се връща в Молдова и навреме ще уведоми Мандрик, с цел да може да пристигна за идващото съвещание на 17 февруари.

Адвокатите на подсъдимите показаха подготвеност да сключат договорка с прокуратурата и процесът да протече при съкратеното правосъдно разследване. Ако това се случи присъдите на Вадим Мандрик и Вячеслав Барнецки ще бъдат понижени с 1/3.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР