Молдова ще експулсира трима руски дипломати, съобщава Министерството на външните

...
Молдова ще експулсира трима руски дипломати, съобщава Министерството на външните
Коментари Харесай

И Молдова гони руски дипломати, президентът – бесен

Молдова ще експулсира трима съветски дипломати, оповестява Министерството на външните работи на някогашната руска република.

В известието на министерството се споделя, че трима дипломати са оповестени за личност нон грата и би трябвало да изоставен в границите на идващите седем дни.

В понеделник 16 страни от Европейски Съюз, а също и Съединени американски щати, Канада, Австралия, Украйна, Македония оповестиха, че ще изгонят съветски дипломати поради покушението против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал.

Решението на държавното управление разгневи проруския президент Игор Додон и той го дефинира като провокация.

„ Крайно съм засегнат от решението на държавното управление на Молдова да изгони трима съветски дипломати от страната. Категорично съдя тази поредна антируска провокация “, съобщи Додон. Той акцентира, че Молдова няма никакви съюзнически отговорности пред Англия и другите членове на НАТО, с цел да подхваща сходни ходове на съображение на правилото на взаимност.

„ Искам да припомня, че цяла редица страни-членки на НАТО, като Словакия и Турция, както и членката на Европейски Съюз – Австрия, отхвърлиха да вземат участие в този групов атнируски демарш “, съобщи Додон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР