Молдова получи първия си въпросник за кандидатстване за присъединяване към

...
Молдова получи първия си въпросник за кандидатстване за присъединяване към
Коментари Харесай

Дадоха на Молдова въпросник за кандидатстване за ЕС

Молдова получи първия си въпросник за кандидатстване за присъединение към Европейския съюз, който беше запълнен и връчен през днешния ден на посланика на Европейски Съюз в страната Янис Мажейкс на гала, на която участва цялото управление на страната, оповестява Молдпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Президентът Мая Санду заяви, че през днешния ден е свикала учредително съвещание на Комисията за европейска интеграция, което събира представители на няколко управляващи и има за цел да координира подготвителния развой за присъединение на Молдова към Европейски Съюз.

" Това е комплициран развой и имаме доста работа. Радвам се да чуя от държавното управление през днешния ден, че сме подготвени да изпратим отговорите на първия въпросник, който получихме от Европейската комисия преди 11 дни. Европейски Съюз е план за мир, развиване и разцвет, а Република Молдова, като дребна и уязвима страна, ще бъде в сигурност в фамилията на Европейски Съюз. В това семейство можем да предложим на нашите жители разширена народна власт и разцвет. Знаем какво би трябвало да създадем ", сподели Санду.

Въпросникът беше връчен на посланика на Европейски Съюз в Кишинев, който означи бързината, с която беше запълнен и означи, че това е първата стъпка по дългия път към участие в Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР