Молдова обвини руската армия, че се опитва да вербува молдовски

...
Молдова обвини руската армия, че се опитва да вербува молдовски
Коментари Харесай

Молдова обвини руската армия в опит да вербува нейни граждани

Молдова упрекна съветската войска, че се пробва да вербува молдовски жители, оповестява " Ройтерс ".

Това се случва дни, откакто английското военно разузнаване предизвести, че Москва се пробва да попълни силите си в Украйна, като вербува поданици на отделилия се Приднестровски район.

Приднестровието е тясна линия земя под контрола на проруските сепаратисти, която минава по продължение на източната част на Молдова и се намира на към 40 км от украинския пристанищен град Одеса.

" Подобни дейности не предизвикват мира за всички нас, нашите съграждани, нашите фамилии. Такива неща са доста рискови и би трябвало да бъдат спрени ", безапелационен бе молдовският външен министър Нику Попеску.
 Молдова забрани знаците на съветската експанзия в Украйна
Молдова забрани знаците на съветската експанзия в Украйна

Решението е на Народното събрание

Той не даде повече детайлности, само че уточни, че чиновници на молдовското външно министерство постоянно се срещат с посланика на Русия и че позицията на Молдова по въпроса е кристално ясна.

Миналия месец Молдова съобщи, че следи обстановката в Приднестровието, където са ситуирани близо 1500 съветски бойци , само че не е забелязала обилни промени от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари.

В понеделник приднестровските управляващи отхвърлиха Русия да е провеждала на тяхна територия каквито и да било военни мерки , които заплашват Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР