Молдова или по-точно руският анклав Приднестровска република (Транснистрия) може да

...
Молдова или по-точно руският анклав Приднестровска република (Транснистрия) може да
Коментари Харесай

Без да иска Лукашенко издаде с карта коя ще е следващата нападната държава от Путин

Молдова или по-точно съветският анклав Приднестровска република (Транснистрия) може да бъде нападнат от съветските сили, които сега водят война с Украйна. За тази заплаха предизвестяват анализатори и медии от началото на рецесията в Украйна.

От картата, пред която президентът на Беларус Александър Лукашенко през днешния ден се опитваше да оправдае изстрелването на ракети по Украйна, излиза наяве, че тази офанзива евентуално е планувана и има възможност да се реализира напълно скоро, предава.



Държавният глава, който позволи съветските войски да атакуван Украйна от територията на Беларус, съобщи с показалка в ръка на членовете на Съвета за сигурност и Съвета на министрите, че в този момент интервенцията се организира в пет посоки: от Крим, Донецк, Луганск, в посока Киев, Чернигов и Харков. На картата тези посоки, по които нападат и напредват съветските войски са показани с розови стрели. Но в югозападния завършек на картата на Лукашенко има още една стрелка, съгласно която би трябвало да има придвижване на войски от Одеса към Приднестровието, чиято територия също е показана в розово. Тази стрелка потегля от залива на Одеса, който към момента не се управлява от Русия, само че има данни за пукотевица в региона. Руското министерство на защитата заяви през днешния ден, че силите на ДНР са се съединили с съветските сили идващи от анексирания през 2014 година полуостров Крим, каквато очевидно им е задачата, съгласно картата. Според изявления в разнообразни канали в Телеграм локалните поданици, взаимно с украинската войска се приготвят за десант в залива на Одеса. Според карта на английското министерство на защитата съветските сили напредват от Крим към Херсон по суша, а градът е покрай Одеса. 

Прави усещане и че на картата на Лукашенко Украйна е разграничена на 4 територии. Това подхожда на съветска тайна доктрина, че подялбата на Украйна е към този момент продопределена и решена. 

В изказването си, което беше качено в Телеграм канала му " Пул Первого " Лукашенко твърди, че няма цивилни жертви в Украйна, а от територията на Беларус са изтреляни ракети по цели в Украйна, тъй като там имало ракетни установки, които щели да стрелят. 

Непризнатата от никого Приднестровска република се образува благодарение на съветски сили и революция водена сред 1990 и 1992 година Столицата е в град Тираспол, а спорът стартира още преди Молдавската ССР да разгласи самостоятелност от Съюз на съветските социалистически републики, което става на 27 август 1991 година През 2006 година там е извършен референдум, при който 97,2% от гласувалите се афишират за присъединение към Русия, само че резултатите не са приети даже от Москва. Ежегодно там се организират учения на сепаратистката войска дружно с съветски военни, а тяхната " цел " постоянно е столицата на Молдова - Кишинев.

Република Молдова подписа през 2014-а Споразумение за асоцииране с Европейски Съюз. Изтеглянето на Русия от Приднестровието е предизборно заричане на определената в края на 2019 година президентка на Молдова Мая Санду. Тя не признава анексирането на Крим от Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР