Молбите за германско гражданство ще бъдат обработвани в по-кратки срокове,

...
Молбите за германско гражданство ще бъдат обработвани в по-кратки срокове,
Коментари Харесай

Германия сваля гарда: дава паспорти по-лесно

Молбите за немско поданство ще бъдат обработвани в по-кратки периоди, от претендентите към този момент няма да се изисква отвод от предходното им поданство.

А децата, родени в Германия от родители чужденци, ще получават автоматизирано немски паспорт, в случай че единият от двамата е имал „ законно всекидневно местожителство “ в продължение на пет години, заяви „ Дойче веле “.

Това са някои от измененията, предвиждани от немската министърка на вътрешните работи Нанси Фейзер.

По-бързо ще се взима паспорт

Планирано е също да се редуцира интервалът на законно престояване в страната, нужен за приемане на поданство - в бъдеще това ще може да става след пет години, а не както е в този момент – след осем.

В случай на " специфични достижения в интеграцията " натурализацията ще бъде допустима даже след три години. Ще отпадне и задължението за отвод от предходното поданство.

Според данните, изнесени в немски медии, Нанси Фейзер желае да отстрани и досегашното условие за доказване на езикови знания за хората над 67 години. Вместо това ще е задоволително те да са в положение „ да поддържат връзка устно “. Досегашният наложителен тест, с който се ревизираха знания за Германия, също ще отпадне за тази възрастова група.

Критики от ХДС/ХСС

Законопроектът към момента е в начална фаза и занапред ще би трябвало да се съгласува в рамките на  държавното управление. От опозиционната секта на ХДС/ХСС в Бундестага се чуха някои рецензии против плануваните промени.

Според Торстен Фрай от ХДС " Германският паспорт не трябва да се трансформира в стока, която се дава на безценица ". Андреа Линдхолц  от ХСС пък счита, че измененията ще лишат чужденците в Германия от тласъци за интеграция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР