Молбата на Ферари за преразглеждане наказанието на Себастиан Фетел, което

...
Молбата на Ферари за преразглеждане наказанието на Себастиан Фетел, което
Коментари Харесай

Победата на Хамилтън в Канада остава, ФИА отхвърли Ферари

Молбата на Ферари за преразглеждане наказването на Себастиан Фетел, което той получи в Гран При на Канада и го лиши от успеха, беше отхвърлена от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА). По този метод водачът във краткотрайното класиране Люис Хамилтън остава с 5 триумфа в първите 7 старта за акцията.

В петък следобяд по време на свободните тренировки на „ Пол Рикар”, предшестващи Гран При на Франция, спортният шеф на Ферари Лоран Меки съобщи, че от тима са показали „ поразителни” нови доказателства, които могат да оправдаят тяхното публично искане за още един обзор на случая сред Фетел и Хамилтън.

Стюардите обаче взеха решение, че „ черните кончета” не са предложили „ обилни и съответстващи нови детайли, които не са били налични по време на въпросното състезание”. По този метод опитът на Ферари да анулира 5-секундната глоба на своя водач пропадна.

От „ скудерията” даже се позоваха на разбор от Карун Чандхок пред Sky Sports F1, само че и тези доказателства минаха в графата „ незначителни”. От ФИА се позоваха на това, че те съставляват „ персоналното мнение на трета страна”.

Насладете се на Гран При на Франция, 8-и кръг от сезон 2019 във Формула 1, посредством директните излъчвания на свободните тренировки, квалификацията и самото съревнование – единствено в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР