Молбата ми е да подходим цивилизовано, това е бил подходът

...
Молбата ми е да подходим цивилизовано, това е бил подходът
Коментари Харесай

Терзиев към КНСБ: Аз не печеля от ниските заплати в детското здравеопазване

Молбата ми е да подходим цивилизовано, това е бил методът ми от самото начало. Това съобщи столичният кмет, който се отзова на настояването да пристигна при протестиращите от Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ и на Медицинска федерация " Подкрепа " пред постройката на Столичната община на ул. " Московска " 33.

Васил Терзиев посочи, че няма по какъв начин да реши насъбраните проблеми на хората в София през последните години за един ден. Продължаваме диалозите, протегнахме ръка и могат да потвърдя, че през април продължаваме диалозите, с цел да може да намерим път и за вашите проблеми, сподели Терзиев на протестиращите.

Той акцентира, че не печели от това те да не получават възнаграждение. Децата са най-важното нещо и по тази причина разбираме какъв е казусът, съобщи кметът. Той напомни, че подарява своята заплата и че ще продължава да работи, с цел да откри решение. " Моята заплата я подарявам. Ако не желаех това, щях да си седнал съм горе в кабинета, а нямаше да съм тук измежду вас и да диря решение ", сподели Васил Терзиев. Това, което ние предвиждаме да създадем в оптимално бърз порядък, е да намерим решение. Въпросът беше подготвени ли сме на 35% нарастване, отговорът е " не ", съобщи кметът Терзиев. Той се върна назад в постройката на общината.

Протестиращите заплашват, че ще влязат влязат в общината и са се доближили до входа ѝ. Полицията ги отблъсква и не им разрешава това да се случи.

Вчера столичният кмет се срещна с представители на двата синдиката, на която беше контрактувано нарастване от 100 лв. на месечните хонорари на заетите в бранша.

Синдикатите обаче упорстват главните заплати на заетите в детското и учебно опазване на здравето да се усилят от 1350 на 1890 лв., предава Българска телеграфна агенция. 

Двете федерации желаят актуализиране на главните заплати в системата на Детското и учебното здравеопазване- детски ясли и здравни кабинети в просветителните институции, в София. Те упорстват за нарастването им от 1350 на 1890 лева.; нарастване на средствата за работно облекло от 450 на 500 лева годишно; нарастване на размера на компенсацията при пенсиониране до 9 брутни месечни хонорари. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР