МОК спира плащанията към АИБА до разрешаването на проблемите на

...
МОК спира плащанията към АИБА до разрешаването на проблемите на
Коментари Харесай

МОК спира финансирането на АИБА

МОК стопира заплащанията към АИБА до разрешаването на проблемите на международната боксовата централа.
АИБА е разтърсвана от вътрешни несъгласия за метода на ръководство и финансиране от месеци, като президентът Чин Куо У в началото беше краткотрайно отхвърлен от поста си, а в следствие през ноември подаде оставка след нечовечен спор с членовете на Изпълкома на организацията.

У, който е и член на МОК, беше сменен краткотрайно от Франко Фалчинели, а АИБА ще избере нов президент на ексклузивен конгрес на 27 януари в Дубай.

" МОК е съществено угрижен за обстановката в АИБА. Има проблеми с ръководството, липсва бистрота във финансирането, изникват въпроси за съдийството и антидопинговия надзор. Затова сме изискали цялостен отчет от АИБА до края на януари ", разяснява президентът на МОК Томас Бах.

" Искаме да забележим какви ограничения ще бъдат взети по всичките тези въпроси. Докато нещата не се трансформират в позитивна посока, МОК няма да прави заплащания към АИБА ", добави той.

МОК не за първи път стопира финансирането на АИБА. Боксовата централа беше лишена от над 1 милиона $ от телевизионни права след Олимпиадата в Атина през 2004 година поради съдийски скандал на Игрите в гръцката столица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР