МОК е на път да изключи вдигането на тежести от

...
МОК е на път да изключи вдигането на тежести от
Коментари Харесай

Шок за един от най-българските спортове! Вадят го от Олимпиадата?!

МОК е на път да изключи повдигането на тежести от олимпийската стратегия още за игрите в Токио през 2020 година. Това заяви турският вестник " Ватан ", като се базира на много осведомен източник от интернационалната организация.

В момента един от най-българските спортове дружно с битката е под наблюдаване поради нестихващите от десетилетия допинг афери. МОК даде период на международната федерация да показа проект за битка с порочните практики, който не беше спазен и след това продължен доникъде на 2018 година.

При повторното проучване на проби от олимпийските игри в Пекин и Лондон бяха открити над 40 нови позитивни теста. Вместо да подхващат радикални ограничения, щангите преизбраха Тамаш Аян за президент, което провокира негодуванието на президента на МОК Томас Бах.

Той бе безапелационен, че откакто членовете на комитета имат мандатност, то интернационалните федерации също би трябвало да го вкарат. Аян близо половин век управлява спорта, като преди да стане президент бе общоприет секретар. След като завоюва изборите пък назначи шурей си Атила Амалфи на своето място.

Вдигането на тежести е един от спортовете, включени в олимпийската стратегия още за първите игри през 1896 година в Атина. Оттогава съревнование по щанги не е имало единствено през 1900, 1908 и 1912 година.

Заради многото позитивни проби в последно време пък 9 страни бяха отстранени от присъединяване в надпревари за 1 година, като пропуснаха международното в Анахайм. В Азербайджан обаче към този момент оповестиха, че договарянията с Аян са напреднали и се чака глобата да бъде понижена единствено до март 2018 година. Същото се отнася и за Турция.
България има да заплаща 250 000 $ санкция поради абсурда със нечистата добавка, поради която изгърмя целият ни народен тим през 2015 година Заради това бяхме отстранени и от олимпийските игри в Рио де Жанейро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР