Можете ли да си представите да изкарате цял месец без

...
Можете ли да си представите да изкарате цял месец без
Коментари Харесай

Държава реши да забрани Facebook за един месец

Можете ли да си визиите да изкарате цялостен месец без Фейсбук? На жителите на една дребна азиатска страна ще им се наложи да го създадат.

Става дума за Папуа Нова Гвинея, където управляващите взеха решение да забранят потреблението на обществената мрежа за 30 дни. За този интервал ще се извърши оценка на въздействието на уеб страницата върху обществото и ще се разработят ограничения за идентифициране на подправени профили.

Министърът на връзките Сам Бейсил разгласи, че ще се проверяват консуматори, публикуващи порнография или подправена информация, предава BBC. Също по този начин се обмисляло страната да сътвори своя конкурентна обществена мрежа.

Само 10% от популацията на Папуа Нова Гвинея има достъп до интернет. Въпреки това броят нараства бързо, а управляващите са много дейни в регулирането на онлайн услугите.

Фейсбук бе остро разкритикувана след абсурда с приключването на персонални данни на милиони консуматори, както и поради това, че позволи разпространяването на феномена " подправени вести ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР