Можете да получите енергиен тласък без чаша кафе или чай

...
Можете да получите енергиен тласък без чаша кафе или чай
Коментари Харесай

6 начина да вдигнем енергията, без да пием кафе

Можете да получите енергиен подтик без чаша кафе или чай и по много елементарни способи.

Как да се развеселим без кафе и енергийни питиета

Работа, курсове по британски, непрекъсната връзка с доста хора - всичко това ни прави неспокойни, черпи от нас сила, чиито запаси би трябвало непрекъснато да се попълнят.

В множеството случаи разчитаме на кофеин, когато би трябвало да се заредим. Но с изключение на няколко чаши кафе или чай, можем да получим главоболие, проблеми с кръвното налягане, промени в настроението или други неприятни резултати. Следователно с този способ не би трябвало да се злоупотребява. Добрата вест е, че има доста други способи за тонизиране. Нека поговорим за тях.

Високо протеинови закуски

Чувствате ли се постоянно сънливи? През деня би трябвало да хапвате закуски, цялостни с протеини. Яжте да вземем за пример комат ябълка с фъстъчено масло, филия самун с извара, шепа бадеми или сушени плодове.

Повече витамин В

Признаци на недостиг на витамин В: чести промени в настроението, неприятна централизация, безпокойствие, меланхолия. Ако непрекъснато се чувствате изтощени, тогава би трябвало да помислите по какъв начин да попълните запасите от този скъп витамин. Можете да намерите доста храни с високо наличие на него (боб, риба, ядки, пълнозърнести храни, яйца) или да пиете витаминни комплекси, които е най-добре да се одобряват заран с храна за положителни резултати. И апропо, всички витамини се усвояват по-добре с задоволително количество мазнини в храната.

Малка подготовка

Когато сте изтощени, последното нещо, което желаете да извършите, е да се движите. Отдавна обаче е известно, че една дребна подготовка може да ви зареди с сила през останалата част от деня ви. Не е нужно да се измъчвате на бягащата пътека в продължение на един час, къс пробег към блока ще бъде задоволителен.

Студен душ

Горещият душ е успокоителен и релаксиращ. Но в случай че задачата ви е жизненост, тогава водата би трябвало да стане по-студена. Студената вода тонизира тялото и форсира кръвообращението. Можете да започнете с парещ душ и да завършите с 5 минути душ със студена вода. Ако се свиете при мисълта за леден душ, тогава можете да пръскате ледена вода по лицето си най-малко няколко пъти.

Яжте по-малко, само че по-често

Промяната на питателните ви привички може фрапантно да увеличи енергийните ви равнища. Ако ядете по-малко и по-често, ще получите постоянен поток от калории. Тежките ястия ще ви накарат да се почувствате сънливи, до момента в който дребните хранения ще ви дадат съвсем чиста сила. И се пробвайте да избягвате сладки питиета, изключително тези, съдържащи кофеин. Ще получите внезапен скок на силата, само че след известно време ще се почувствате още по-зле.

Говорете с някого

Разговаряйте с някого, даже можете да разговаряте по телефона. Няколко минути неналожителен диалог ще усилят фокуса и продуктивността ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР