Можеше да не се стига дотук. Въпреки санкциите можеше да

...
Можеше да не се стига дотук. Въпреки санкциите можеше да
Коментари Харесай

Тошко Йорданов не разкри защо иска референдум за президентска република


Можеше да не се стига дотук. Въпреки глобите можеше да се получава газ от „ Газпром “ по контракта ни, както бе открит механизъм при други европейски страни. Финансовият министър, обаче еднолично е спрял това да се случи. Имаше напън върху министъра на енергетиката. Мълчахме си, тъй като бяхме съдружни сътрудници. Това съобщи заместник-председателят на „ “ Тошко Йорданов  Тошко Йорданов Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 година в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ В момента се оправяме с последици от неверни решения. Сега щяхме да имаме буфер и да търсим опция на съветските доставки, в случай че бяхме платили газа в рубли. ГЕРБ също имат виновност – те не са приели по-изгодната оферта на азерите “, изясни той.

„ Сега кабинетът би трябвало да откри газ на търпима цена “, акцентира Йорданов.

Тошко Йорданов  Тошко Йорданов Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 година изясни за какво желаят да свикат референдум за смяна на политическата система в България.

„ Видяхме политическата система от вътрешната страна. Тя е прогнила, цялостна е с двуличие и неистини. Българското общество в този момент е болно. Има политическа обърканост. Затова желаеме да попитаме българите дали прекосяването към президентска република няма да реши проблемите, както е във Франция “, изясни зам.-председателят на Има Такъв Народ.

„ В президентската република има ясно носене на отговорност, а не както е в този момент – групова безнаказаност. Ще имаме и доста по-голяма политическа непоклатимост. Държавата са хората, не шепа политици. Нищо неверно няма в това да се питат хората по значимите въпроси. Поставяме въпроса в този момент, тъй като в този момент видяхме системата от вътрешната страна. Настоящият модел е съвършен за политическо тунеядство “, акцентира той.

Йорданов сподели още, че като бъдещи сътрудници на Има Такъв Народ вижда Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България, с които бяха съдружни сътрудници. Той уточни, че с тях имат ясни цели.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР