Можеш ли да стартираш туристическа услуга по време на изолация?

...
Можеш ли да стартираш туристическа услуга по време на изолация?
Коментари Харесай

Нова страница в пътуването

Можеш ли да стартираш туристическа услуга по време на изолираност? Смелост ли е това, или полуда? Не е ли като да купиш фабрика на 8-ми септември?

Не - тъкмо в точния момент е, твърдят ни хората зад плана, наименуван Booktrips.bg. Казват, че в този момент е най-подходящият миг и ни дават обещание пътешестване, за каквото не сме си мечтали даже преди ковид - без прехвърляне, без jet lag, даже без багаж (нужно е да носим единствено интелектуален). И всичко с един билет - до целия свят.



Звучи като реклама на революционна технология. И може би е, само че в действителност става дума за откритие, остаряло като света - Книгата.

Платформата Booktrips e онлайн книжарница, “маскирана” като туристически уебсайт. Веднъж влезнал в нея, си избираш дестинации, “горещи” предложения и тематични пътешествия - с цел да стигнеш до селекция от книги, свързани с съответното място.

Какво ще рече менюто “Убийствена ваканция” - престъпни романи, несъмнено. А “Романтично бягство”? Любовни истории. “Почивка с децата” - детска литература. “Опознай родината” - българска. А по какъв начин по този начин “резервираш” интервал от преди Христа до далечното бъдеще? Лесно е - в случай че си четец, всичко е допустимо. И не е нужно да вървиш надалеч, с цел да стигнеш надалеч.

Около това обръщение се сплотяват Mastercard и издателят Манол Пейков, започвайки общото си начинание. В самото начало на изключителното състояние Манол основава електронната книжарница Booklover. Booktrips обаче е новият, “приключенски” вход към света на книгите. Но единствено за занимателна игра ли става дума?



Влязохме, опитахме, разгледахме менютата - игровият детайл и шегата ни сграбчиха, само че има и нещо по-важно оттатък тях. Прекарвайки повече време в уеб страницата, усещаш, че метафората и истината стартират да се преплитат. И пътуването става напълно безусловно. Целият свят е отворена книга и изтъркани изречения като “Книгата е прозорец към света” внезапно получават напълно явен смисъл. Да пътуваш с книга може да е доста по-истинско и вълнуващо, в сравнение с да си направиш селфи пред някоя забележителност. Загледани в смарт телефоните си, като че ли бяхме не запомнили това, само че Booktrips ни го напомнят по грациозен метод - до момента в който оказват помощ и на потърпевшия книгоиздателски бизнес по време на пандемията.

За да е пълноценно преживяването, Mastercard оферират даже специфична услуга в уеб страницата, основана на Frequent Flyer клубовете в авиолиниите. Вместо благи, “пътуващият” събира страници, с цел да отключи разнообразни привилегии при последващи покупки.



Популярни български създатели и хора на словото като Георги Господинов, Георги Тошев, Иван Ланджев, Мария Касимова-Моасе и Ивайло-Нойзи Цветков застават зад концепцията, а някои от тях са и измежду “гидовете” в новата платформа.

Като всяка свежа концепция, и тази е жива - разраства се и се обогатява в действително време. Книжният азбучник, който виждаме в уеб страницата през днешния ден, на следващия ден ще е по-различен, по-актуален и разнороден. Докато го следим, екипът на Booktrips ни пожелава да дишаме умерено и главите ни да останат в режим “полет”. И в никакъв случай, при никакви условия, да не се приземяваме.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР