"Можеш ли да пазиш тайна?" "Кълна се в името на Отца,

...
"Можеш ли да пазиш тайна?"
"Кълна се в името на Отца,
Коментари Харесай

В името на отца, и сина, и Гучи: Убийствената италианска афера на Лейди Гага и Ридли Скот

"Можеш ли да пазиш загадка? "

"Кълна се в името на Отца, и Сина, и "Гучи "

Лейди Гага наподобява неузнаваема с черната накъдрена коса, тежкия грим, златните бижута и цигарата в дясната ръка, с която се кръсти.

Срещу нея стои Джаред Лето - подобен, какъвто в никакъв случай не сме си представяли, че ще го забележим, без значение от всичките му досегашни кино трансфорамции.



Героят му е Паоло Гучи, един от наследниците на именитата фешън къща, която и до през днешния ден продължава да е знак на жанр и висок статус. Това, което остава невидимо за публиката, е войната за власт зад кулисите на италианската фамилия.

Точно тя е във фокуса на най-новия филм на Ридли Скот "House of Gucci ", а филмовият откъс му подвига залозите за качество до небесата.

Ал Пачино, Джеръми Айрънс, Салма Хайек и Адам Драйвър са част от основните настоящи лица в сагата.

Носителката на музикалния "Оскар " за 'A Star is Born' Лейди Гага се превъплъщава в облика на Патриция Реджани - "черната вдовица " на Gucci, арогантна, материалистична, само че и амбициозна до гибел.

Реджани се дами за Маурицио Гучи (Адам Драйвър) - правоприемник на мажоритарния пакет акции от стилната империя. През 80-те години той прави опит да получи цялостен надзор върху компанията в правосъдна борба с чичо си Алдо (Ал Пачино), само че едвам не довежда "Гучи " до фалит.

Конфликтът на Реджани и Гучи избухва, откакто той изоставя фамилията поради по-млада държанка. Двамата се разделят, а даже когато Маурицио продава марката на капиталова компания в Бахрейн, някогашната му брачна половинка продължава да счита, че е "по-истинска Гучи от цялото семейство ".

Кулминацията на драмата сред тях е атентатът от 1995 година, при който 46-годишният Маурицио е погубен на улицата в Милано измежду бял ден.

Патриция Реджани е упрекната от прокуратурата и в последна сметка е приета за отговорна.

"Не се считам за изключително етична персона, само че съм обективна ", споделя героинята на Лейди Гага, до момента в който удря многозначително с лъжичка по порцелановата чашка с кафе.



"Това е история, при която същинският живот е по-странен от художествената небивалица. Често си споделях, че в случай че би трябвало да напиша разказ и да събера всички тези детайли на едно място, никой няма да повярва на прочетеното ", споделя Сара Гей Фордън, чиято документална книга е основата на сюжета във кино лентата на Ридли Скот.

Колкото до реакцията на семейството: братовчедката на починалия Маурицио Гучи споделя пред AP, че всички в фамилията са "наистина разочаровани " поради това, че "крадат идентичността ни, с цел да вършат облага и да подвигат приходите на Холивудската система ".

"House of Gucci "се чака през ноември 2021 година - във времето, в което ще се означи 100-годишнината от основаването на истинската марка "Гучи ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР