Можем ли да разрешим финансовите си проблеми? Можем ли да

...
Можем ли да разрешим финансовите си проблеми? Можем ли да
Коментари Харесай

Притча за връзката богатство-вътрешна сила: „Чекът на Джон Рокфелер“

Можем ли да разгадаем финансовите си проблеми? Можем ли да бъдем богати и проспериращи? Наистина ли е задоволително, единствено да повярваме, да бъдем изпълнени с вътрешна храброст, увереност и предпочитание да вървим напред към задачата?

Какво, допустимо ли е? Да! Абсолютно!

За жал доста хора считат, че им липсва нещо, с цел да се снабдят с финансово-материално благосъстояние: начален капитал, финансови вложения, познания, умения, благоприятни условия, връзки, контакти с авторитетни и съумели персони, хрумвания и така нататък (списъкът може да бъде доста дълъг).

И по този начин, към притчата за чекът на Джон Рокфелер.

 Притча за връзката богатство-вътрешна мощ:

„ Един мъж решил да започва собствен личен бизнес и станал бизнесмен.

Но, заради своята колебливост, непрекъснати вътрешни страхове и подозрения в личните му благоприятни условия, той извънредно заседнал в задължения. Доставчиците почнали да го притискат, защото периода за възнаграждение на стоките изтичал. Не закъснели и кредиторите, които неотложно желали връщане на отпуснатите заеми…

Всичко вървяло към сигурен банкрут, а той не виждал излаз, по какъв начин ще се освободи от тези задължения, че и да стане процъфтяващ предприемач.

Един ден, седейки на пейката в парка, опрял глава на дланите си, мъжът, потопен в заеми и отговорности, обхванат от мисли КАКВО би могло да избави бизнеса му от банкрут.

Внезапно, като че ли от нищото, към него се доближил доста възрастен човек, едвам стоешком на краката си и го попитал: „ Забелязах, че нещо ви тревожи “.

Разочарованият и още по-объркан предприемач му разказал за ситуацията, в което е изпаднал, на което старецът отвърнал: „ Мисля, че мога да ви оказа помощ! “

Единственото нещо, което направил било да попита предприемача за името му. Той извадил чекова брошура от вътрешния си джоб и незабавно написал чек от свое име и го подал в ръцете на объркания мъж с думите: „ Вземете този чек, млади господине. Тези пари ще ви стигнат и ще ви оказват помощ “.

Странният възрастен мъж траял: „ Ще се срещнем тъкмо тук, тъкмо след една година, по същото време, вие ще ми върнете тъкмо тази сума пари “. В този момент старецът се обърнал и като че ли се изгубил в тълпата, без да каже нищо повече.

Предприемачът отворил ръце и не могъл да повярва на очите си… В ръцете си държал подписан чек в размер на 500 000 $. Чекът бил подписан от: „ Джон Рокфелер “.

Той скочил от пейката и си споделил: „ Сега мога да разреша всичките си проблеми единствено за момент! “

Но какво направил той с тази непредвидена сума?

Вместо, да изтича в първата институция, с цел да осребри чека и неотложно да покрие насъбраните задължения, предприемачът грижливо сложил чека в сейфа.

Самата мисъл, че към този момент има нужната сума, му вдъхнала толкоз огромна храброст, религия и увереност, че почнал да гради тактики за избавяне на бизнесът си.

Увереността и оптимизмът, с които мъжа се извършил, единствено при мисълта за чека от 500 000 $, го въодушевили да подписа няколко печеливши покупко-продажби.

Успял да осъществя няколко огромни и доста печеливши продажби. За няколко месеца работа той изплатил всичките си насъбрани задължения, върнал парите на кредиторите, възродил предприятието си и почнал, да печели големи суми пари.

Точно една година по-късно, нито ден повече, нито по-малко, той извадил чека за 1/2 милион $ от сейфа. Спомнил си за  старецът и ангажимента по сред им. Предприемачът взел неосребреният чек и отишъл в парка на същото място.

Мистериозният дъртак към този момент го чакал на същата скамейка. Бизнесменът му подал чека, като откровено му благодарил.

Тъкмо бил почнал да споделя на възрастният мъж своята история и общителна здравна сестра дотичала до тях. Мигом хванала стареца за ръка и изрекла думите: „ Отново трябваше да търча след теб! Господине, уповавам се, че не ви е обезпокоил? Не му обръщайте внимание на думите, той не е наред с мозъка си! Винаги, в комфортен миг, бяга от болничното заведение. Винаги идва в този парк и споделя на всички, че е Джон Рокфелер. “

Предприемачът бил толкоз шокиран, че не съумял да каже нищо! Осъзнал истината, че през цялата тази 1 година той е сключвал грандиозни покупко-продажби, с голям риск, купувал и продавал с безспорната убеденост, че има разполагаем чек за половин милион $ в сейфа и че при положение на незабавна потребност тази сума ще му помогне.

В този момент предприемачът схванал, че не парите или чека са преобразили живота му!

Всичко това той постигнал, САМО и ЕДИНСТВЕНО с помощта на непоклатимата му религия, която го заредила с толкоз вътрешна мощ и храброст, че постигнал всичко, което в този момент има!

Тази алегория чудесно въплъщава обстоятелството, че равнището на нашето благоденствие и разцвет не зависи от никакви външни условия и липса на познания, благоприятни условия, хрумвания, а от нашето вътрешно въодушевление, твърда религия в нашите благоприятни условия, положителен и креативен метод на мислене, предпочитание и дарба да се движим уверено и решително напред.

Мнозина се задоволяват с дребното, което имат, като непрекъснато се успокояват, че по този начин им било писано. Продължават да живеят с чувството, че нещо им липсва или пречи, с цел да разпрострат своя Божествен капацитет и да процъфтяват в бизнеса и живота.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР