Можем да стигнем до момент, в който правителството може да

...
Можем да стигнем до момент, в който правителството може да
Коментари Харесай

Георги Проданов, политолог: Президентът дава съвети на всички, това издава политически амбиции

Можем да стигнем до миг, в който държавното управление може да бъде по-устойчиво, в случай че разпадането на парламентарната група на Има Такъв Народ продължи. Така въздействието на Слави Трифонов ще бъде минимизирано.

Това мнение изрази в изявление за БНР Георги Проданов, учител в Департамент " Политически науки " в Нов български университет.

Проданов не изключва вид за връщане на Има Такъв Народ в държавното управление, " стига този спор към европейското предложение по обстановката с Македония да мине наред, т.е. да удовлетвори настояванията на господин Трифонов – наред за него, не толкоз наред за България ".

Относно недоверието в обединението преподавателят уточни, че " там нещата са на доста ниско равнище ".

" Свеждането на дебата до честен – вие сте " срещу " смяната или " за " смяната и героизирането на свалянето на Никола Минчев предходната седмица слага нещата в друга посока – в случай че гласувате срещу държавното управление, вие сте неприятни ", разяснява Георги Проданов в предаването " Преди всички ".

Според Проданов предварителни избори ще доведат още веднъж до " мощно фрагментиран парламент, без ясно преобладаваща мощ и без ясна математика за реализиране на болшинство ".

Проданов посочи, че в случай че стигнем до предварителни избори, това би означавало по-ниска изборна интензивност, " настрана поява на екзотични анти-говорещи партии.

" Много фронтове отвори настоящето държавно управление и неналичието на видим резултат в работата на Народното събрание е функционалност точно на това. Много поръчки бяха дадени, доста опити бяха направени, само че няма краен резултат. "

" Президентът след дългия интервал на изборна неустойчивост прекалено много повярва, че той е единствената постоянна власт в страната. Това в сегашната обстановка показва с готовност евентуално да влезе още веднъж в ролята на демиург на ново служебно държавно управление ", счита Проданов.

" Неговото държание да дава препоръки на всички, да се скара по този метод с всички, демонстрира политически упоритости. Той е отчаян от Политическа партия, отчаян е и от Стефан Янев. Много разочарования се събират върху политическите му акуширания. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР