Можем да спечелим още много битки, но затова е нужен

...
Можем да спечелим още много битки, но затова е нужен
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: По предложение на БСП на първо четене бе прието учебниците до 12 клас да са безплатни

Можем да спечелим още доста борби, само че по тази причина е необходим работещ парламент, съобщи Анастасова
„ Ще водим диалози с „ Продължаваме промяната “, в случай че те ни поканят. Винаги сме казвали, че държавно управление с мандатите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ няма да подкрепим. Вчера всички 24 депутати от нашата парламентарна група гласувахме “против “. Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в ефира на Нова телевизия.

Депутатът от левицата сподели, че Българска социалистическа партия ще поддържа „ Продължаваме промяната “, само че съгласно Анастасова е належащо сред партиите да бъде подписано съглашение за поддръжка по избрани политики и дейности: „ Когато влизаме във взаимоотношения, без значение дали са съдружни или връзки на поддръжка, ние би трябвало да имаме някаква гаранция и сигурност “, съобщи тя.

„ Вчера Народното събрание одобри нашето предложение за безвъзмездни учебници до 12 клас. Могат да се случат още доста неща, само че по тази причина е нужен работещ парламент. Нашите гласоподаватели желаят постоянно държавно управление и схващат нуждата от него “, уточни Анастасова.

Тя разяснява, че в случай че се стигне до трети мандат, президентът „ ще постави доста неща на кантара “, преди да избере на кого да го връчи. „ Ние показахме, че сме диалогична партия, че можем да отстояваме позиции и да съблюдаваме реализирани договорености “, сподели Анастасова във връзка с Българска социалистическа партия.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия съобщи, че социалистите ще обсъдят претекстовете за ветото на президента върху измененията в Изборния кодекс и ще решат по какъв начин да гласоподават. Анастасова уточни, че от Българска социалистическа партия обаче твърдо застават зад измененията в ИК, гарантиращи опцията на българските жители да избират по какъв начин да гласоподават – с хартия или с машина. Тя уточни, че измежду претекстовете на Българска социалистическа партия за измененията в Изборния кодекс, е и желанието да се преодолее купеният избор: „ Машините не просто не го преодоляха – в противен случай “, разяснява депутатът от левицата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР