Можем да направим много повече за Украйна – важно е

...
Можем да направим много повече за Украйна – важно е
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Когато имаме слаба държава, ще се случва и спекула, ще има и престъпления

Можем да създадем доста повече за Украйна – значимо е управляващите в Киев да получат оръжия и то навреме, съобщи пред bTV някогашният външен министър и претендент за народен представител от ГЕРБ Екатерина Захариева.

Заедно с дипломати и политици от 13 страни, тя беше в Украйна през миналата седмица. „ Властите в Киев знаят кой какво прави. България не седи добре със своите спорни сигнали, с изявленията който се вършат, даже когато те не са потърсени – като да вземем за пример изявлението на президента Румен Радев за глобите. Оставяме едно възприятие у сътрудниците си, че не сме по този начин съпричастни “, изясни тя.

Екатерина Захариева призна, че все пак управляващите в Киев знаят какво е направила България и президентът Володимир Зеленски е изказал признателност за решението на Народното събрание за оповестяването на Гладомора в Украйна за геноцид. „ Няма ляво, няма дясно във връзка с оценката за войната. По отношение на дейностите на Русия не трябва да има разлики “, безапелационна беше тя.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР