Можем да направим много - да разговаряме с Република Северна

...
Можем да направим много - да разговаряме с Република Северна
Коментари Харесай

Владимир Владимиров: Трябва да говорим с РСМ като съюзник в НАТО

Можем да създадем доста - да беседваме с Република Северна Македония като съдружници в НАТО. Притеснителни и непрекъснато повтарящи се са отрицателните случки с клубовете. Две държави-членки на НАТО и техните служби могат да седнат и да намерят доста бързо решение, несъмнено при политическо предпочитание. България би трябвало да води самодейна политика. В последните 100 години държавното управление на Ковачевски и Заев са първите, които строят нови пътища по посока на България. Не всичко е отрицателно. Това съобщи в изявление за предаването " Лице в лице " по бТВ Владимир Владимиров, вицепрезидент на Българо-македонския бизнес клуб. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1062
" Анализите, които в България си вършим за Република Северна Македония, би трябвало да пречупваме през призмата на геополитиката и интернационалната политика. Тогава ще имаме триумфи. Успяхме да анагжираме при така наречен френско предложение Европейски Съюз да бъде поръчител и асистент при диалозите сред двете страни. Премиерът на РСМ може да каже доста неща, само че е реалност, че Европейски Съюз с френското предложение приема причините на България ", акцентира той.

Владимиров означи, че по-сериозният въпрос при връзките ни с РСМ се крие в Сърбия и близките ѝ връзки с Русия. " Нашият главен съперник на Балканския полуостров е Сърбия. Знаем кои са приятелите на Сърбия - най-близката страна на Руската федерация. Случващото се с българските клубове и техните ръководители би трябвало да се преглежда през тази призма. Сърбия ни държи в диалог с Македония в отминали времена, в които ни е победила. България е мощна в 21 век като член на Европейски Съюз и НАТО, не е мощна в отминалите войни, тъй като тогава не сме били в подобаващата позиция ", счита той. 

Според него, България би трябвало да промени посланията си към Македония като потърси диалог, а не борба. " Дипломацията е механизмът, посредством който се отварят порти. На рафта на първата бензиностанция в РСМ ще видите 9 сръбски сладки и единствено една българска. Това е съотношението. РСМ е по-голям търговски сътрудник на България от Руската федерация като размери на търговията. Проблеми в стопански аспект няма. Трябва да работим в посоката, в която сме мощни. Не може да стоим само и единствено в историческия подтекст и той да ни разделя и основава проблеми ", безапелационен бе Владимир Владимиров. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР