Можем да кръстим настоящия бюджет като бюджет на неизпълнените обещания

...
Можем да кръстим настоящия бюджет като бюджет на неизпълнените обещания
Коментари Харесай

Бюджетът на София за 2020 г. - бюджет на спиралата

" Можем да кръстим сегашния бюджет като бюджет на неизпълнените обещания или като бюджет на спиралата на повишението на налозите. Спиралата с повишението на налозите към този момент стартира " . Така водачът на гражданската платформа " Изправи се. БГ " Мая Манолова разяснява на конференция осъществяването на тазгодишния бюджет на Столичната община.

Бюджет 2020 продължава наклонността на Столичната община да залага на нереалистични доходи и несъразмерни разноски. " Това не е бюджет на стабилността нито на просперитета на Столичната община. Дефицитът от 80 млн. лева през 2019 година става на 122 млн. лева през 2020 година " посочи някогашният омбудсман.

" По този метод от числата в проектобюджета стават ясни лъжите на кмета Фандъкова, изречени по време на предизборната акция ", уточни Манолова, която се базира на казаното от сегашния столичен кмет по време на кметската акция.
 Приеха бюджета на София за 2019 година
Приеха бюджета на София за 2019 година

Фандъкова недоволна, че не чула други възможности при разискването

По думите на Манолова кметът Фандъкова твърдяла, че Столичната община не е на недостиг. Е, в този момент виждаме, че осъщественият недостиг през 2019 година е 80 млн., а през 2020 година е заложен недостиг от 122 млн. лева, заключи тя.

Освен това Фандъкова твърдяла, че няма да покачва налозите и че с тяхното увеличение щели да бъдат обезпечени ограничения за повишение качеството на атмосферния въздух. Не е ли по-нормално за Столична община 2 млн. лева за детски ясли да бъдат поети от общината като тласък за младите фамилии . При сегашния бюджет Следствен отдел към окръжна прокуратура може да си разреши и 20 млн. лева, с които да се поддържат младите фамилии, с които да станат безвъзмездни детските ясли, градини, подчертава Манолова.

Според нея би трябвало да се наблюдава какво ще се случи със строителството на нови детски ясли и детски градини. От гражданската организация " Изправи се. БГ " ще наблюдават и за това каква земя и какви здания ще бъдат продавани от Столичния общински съвет (СОС).

Манолова уточни, че има добра и неприятна вест за финансовите вложения за столицата. Добрата новината е, че Следствен отдел към окръжна прокуратура са неспособни да влагат парите на столичани, а неприятната е, че през 2020 година понижават средствата за финансови разноски по отношение на тези, които са били планувани за 2019 година
 Бюджетът на София нямал опция
Бюджетът на София нямал опция

30 милиона са останали от продажбата на Общинска банка, изясни Дончо Барбалов

През последните години постоянно Следствен отдел към окръжна прокуратура не усвоява към 200 млн. лева на годишна база от планувани финансови вложения . За 2018 година неусвоените вложения са в размер на 208 млн. лева, а за 2017 година те са били 200 млн. лева, регистрира Манолова.

" Чиста ли е София, зелена ли е София и удовлетворени ли са хората от озеленяването? ", запита някогашният омбудсман по отношение на ограниченията за повишение качеството на въздуха.

От гражданската организация ще проследят каква канализация ще бъде построена и какво ще стане с ремонта на вътрешнокварталните улици. Манолова регистрира, че понижават средствата за Центъра за градска подвижност (ЦГМ), с което ще се проследят общесвените поръчки и метода, по който се изразходват средствата.

В умозаключение от гражданската организация обявиха, че са забележими финансовите проблеми на Столичната община през този бюджет. " Авторите на бюджета, дружно с кмета Фандъкова, се пробват да управляват нарастването на недостига през нарастване на налозите, като в това време се замразяват вложенията ", споделиха още те.
 Фандъкова: 80% от бюджета на София е за осъществяване на целите
Фандъкова: 80% от бюджета на София е за осъществяване на целите

Борис Бонев се уплашил да не го заподозрат в договорки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР