Можем да кажем, че вторичният пазар (б. авт. – препродажба

...
Можем да кажем, че вторичният пазар (б. авт. – препродажба
Коментари Харесай

Калоян Недев: Имотите са надценени с поне 15%

„ Можем да кажем, че вторичният пазар (б. авт. – препродажба на имоти) е много слаб и надценен. Хората, които продават парцел, желаят да вземат най-малко 15% над рационалната цена, което води до понижаване на покупко-продажбите “, сподели в студиото на Дарик Югоизток шефът на организацията за недвижими парцели „ Имоткомерс – Бургас “ Калоян Недев. Според брокера хората избират да купуват непосредствено от строителите – така наречен „ на зелено “.

„ Хората от вторичния пазар избират да не продават сега. Наблюдава се, че при строителите се случват покупко-продажби във тип на прелиминарен контракт и поетапно заплащане “, разяснява Калоян Недев. Мнението му е, че по този начин хората влагат спестените си средства в нещо материално.

Според Калоян Недевнай-важното за продавачите е да създадат точна преценка на пазара. „ Ако човек желае да продаде своя парцел, той би трябвало да има ясно виждане в какъв период желае да освободи тези средства и дали ще ги употребява за нещо друго “, е визията на специалиста.

„ Всеки може самичък да реши доколко може да се раздели с количество пари, с цел да получи нещо по-ценно от тях. Така че не бих споделил, че рецесията е нещо неприятно. Може би в нея се раждат най-хубавите благоприятни условия за всеки, който желае да направи вярно решение “, сподели Калоян Недев.

„ Всяко нещо се раздува дотолкоз, доколкото хората му имат вяра. Ако в този момент можем да кажем, че пазарът е раздут – значи хората му имат вяра. В момента, в който те изгубят доверие в него, пазарът ще тръгне надолу “, изрече мнението си брокерът.

Повече за положението на пазара на недвижими парцели и още любопитна информация, чуйте в звуковия файл от изявлението на Никола Попов с Калоян Недев:

Автор на публикацията: Никола Попов
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР