Можем да кажем, че машините нямат външна свързаност. Няма как

...
Можем да кажем, че машините нямат външна свързаност. Няма как
Коментари Харесай

Благовест Кирилов: Няма вариант за дистанционно свързване смашините

" Можем да кажем, че машините нямат външна съгласуваност. Няма по какъв начин някой да се свърже отдалечено към тях. "  Това сподели пред БНР Благовест Кирилов, заместник-министър на електронното ръководство преди обществено разискване на плана на обновена Методика за засвидетелствуване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване. Процедурата ще се излъчва директно и е отворена и за представители на цивилен организации.

Решението за достъпността до изходния код би трябвало да се вземе от Централната изборна комисия (ЦИК). Ние би трябвало да го осъществяваме при нас, защото при нас се прави процесът на засвидетелствуване.

Това сподели по-късно Киролов по време на днешното обществено разискване на плана на обновена Методика за засвидетелствуване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване. 

От Министерството на електронното ръководство (МЕУ) изясняват, че Методиката всъщност е набор процедури, които имат за цел да удостоверят, че машината за гласоподаване дава отговор на техническите условия за хардуер и програмен продукт, избрани от ЦИК, според Изборния кодекс и условията на използваната техническа спецификация. 

На база опита от предходни удостоверявания част от процесите бяха усъвършенствани, с цел да са по-ефективни, посочи заместник-министърът, представен от Българска телеграфна агенция. Той увери, че за МЕУ главната цел е обезпечаване на почтени избори, отчитане на вота на всеки жител и оптималната бистрота.

В общественото разискване се включиха представители на министерството, Българския институт по метрология, Българския институт за стандартизация, цивилен организации и партии. В него взе участие и някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов и някогашният ръководител на бюджетната парламентарна комисия и народен представител от " ИТН " Любомир Каримански.

Преди началото на общественото разискване всички присъстващи резервираха минута безмълвие в памет на починалите в Бургас служители на реда при акцията за залавяне на незаконни мигранти.
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР