Можем да изстрелваме лазери към лунната почва, за да ни

...
Можем да изстрелваме лазери към лунната почва, за да ни
Коментари Харесай

Учени разкриха план да използват лазери за изграждане на пътища на Луната

Можем да изстрелваме лазери към лунната почва, с цел да ни помогне да живеем на Луната, предложиха учени.

Като разтопим лунната почва в по-твърдо, слоесто вещество, може да сме в положение да изградим павирани пътища и площадки за кацане на повърхността на Луната, съгласно новото изследване.

Много галактически организации, в това число НАСА, имат проекти за основаване на полупостоянни бази на Луната.

Това би ни разрешило да я учим по-добре, само че също по този начин ще служи като спирка по пътя към Марс и другаде в Слънчевата система. Повърхността на Луната обаче е мъчно място за кацане и живеене. Прахът от почвата има податливост да се издига от спускаемите апарати. Ниската гравитация значи, че той се носи в близост, откакто бъде смутен, евентуално наслоявайки се в оборудването.

Бъдещите лунни колонии ще изискват здрави пътища и площадки за кацане, с цел да ни разрешат да пътуваме до и към Луната.

Но е малко евентуално да можем да транспортираме материали, с цел да ги построим, като се имат поради разноските.

Това кара учените да прегледат какво към този момент е налично там.

В новото изследване учените изследваха дали лунната почва може да бъде превърната в нещо по-съществено благодарение на лазери. И те имаха прочут триумф, откривайки, че лунният прахуляк може да се разтопи в твърдо вещество.

Те използваха разнообразни по мярка и вид лазери, с цел да видят какво ще произведат.

В най-успешните опити употребяват лазерен лъч с диаметър 45 милиметра, с цел да създадат кухи триъгълни форми с размер към 250 милиметра. Тези елементи могат да бъдат заключени дружно, с цел да основат твърди повърхности, които могат да бъдат сложени върху повърхността на Луната, допускат те, и по-късно да се употребяват като пътища и площадки за кацане.

@60minutes

NASA and Icon are working together to 3D print with lasers to turn the fine powder on the moon’s surface into landing pads, roads, and habitats. #3dprinting #nasa #moon

♬ original sound – 60 Minutes

На Луната може да се приложи и различен метод, който би претендирал леща от към 2.37 квадратни метра, която би трябвало да бъде превозена от Земята. След това това може да се употребява за съсредоточаване на слънчевата светлина, вместо да се употребява лазер.

И по този начин да се разреши материалът да бъде основан с релативно малко съоръжение.

Планът е докладван в нова публикация в списание Scientific Reports.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР