Можем да използваме културно-историческото и археологическо наследство на нашия град

...
Можем да използваме културно-историческото и археологическо наследство на нашия град
Коментари Харесай

Христо Димитров: Варна има прекрасна възможност да съчетае туризъм и култура


Можем да използваме културно-историческото и археологическо завещание на нашия град за стимулиране на двата бранша, счита претендент за кмет от коалиция “Алтернативата на жителите ” Варна – Христо Димитров.

В програмата на Коалицията са включени поредност от съответни стъпки за развиване на спомагателен капацитет в региона на туризма, като отчасти покриване на Римските терми, реституция, консервация и създаване на лятна театрална сцена, създаване на музей на Варненския некропол дружно с прилежаща инфраструктура, покриване на летния спектакъл с лека покривна структура, развиване на плана " Аладжа манастир " и превръщането му в зона за отмора на варненци и атракция за гостите на града.

Според специалистите в листата на „ Алтернативата на жителите “ значима част от устойчивото развиване на Варна като туристическа, културна и историческа дестинация е построяването на паркинги за обслужване на културните и археологическите обекти.Туристическият информативен център и реализирането и обслужването на деен интернет портал на Варна биха могли да бъдат изпълнени посредством публично-частно партньорство.

“Трябва интензивно да работи Консултативен съвет по туризма, посредством който експертите от практиката биха могли да координират действителните старания на сектора с написаните от Община Варна тактики. Така общината би могла да се възползва от нашата експертиза ” – показа Надежда Попова-Ниетреста, професионалиствтуризмаи претендент за общински консултант с преференция 128. Според нея туризмът като структуроопределящ бранш за Варна е доста тясно обвързван освен с културата, а и със спорта. Варна би трябвало да има богат календар от събития, които да подкрепят напъните на сектора, градът да се трансформира в целогодишна дестинация.

Недостатъчно са ограниченията, планувани в програмата за развиване на туризма на Общината, които все още са изпълнени. Сред плановете, присъстващи единствено на хартия попадат построяването на електрическа градска железница, свързваща Индустриален парк Аксаково  – летище Варна – център – курортни комплекси, чийто старт е плануван за 2021 година, газифициране на курортните комплекси (2023-2024 г.), създаване на мрежа от подземни контейнери за битов боклук в курортните комплекси и териториите с висока централизация на туристически поток (централната градска част), заложено да започва през актуалната година и други

От коалиция “Алтернативата на жителите ” Варна дефинират туризма като значим и структуроопределящ бранш за Варна и района и от него би следвало да се печели, не посредством написването на стратегии и план-графици, а посредством основаване на удобни условия за развиването му и стимулиране на публично-частното партньорство в бранша.  

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР