Можем да бъдем само доволни, разбира се, предстои и анализ,

...
Можем да бъдем само доволни, разбира се, предстои и анализ,
Коментари Харесай

Пламен Кръстев: Успехите от Токио трябва да бъдат затвърдени и разширени

" Можем да бъдем единствено удовлетворени, несъмнено, следва и разбор, който е обвързване на ММС. Съответно тези триумфи да бъдат затвърдени и разширени ". Това съобщи в изявление за БГНЕС спортният специалист и член на Управителния съвет на Фондация „ Български спорт “ Пламен Кръстев във връзка с представянето на българските спортисти на Олимпийските игри в Токио това лято.

" Определено българският спорт изпраща една година, която надвиши и най-оптимистичните ни упования. Преди Олимпиадата в Токио надали някой е допускал, че българските спортисти ще се върнат с три златни медала, само че за наша наслада това се случи, видяхме едно отлично показване ", разяснява Кръстев, откакто по-рано тази седмица Фондация „ Български спорт “ разгласи носителите на Спортен Икар за 2021 година.

Кръстев, който е някогашен народен рекордьор на България в бягането с трудности на 60 и 110 метра, показа и мнението си за по-слабото показване на българските лекоатлети през годината. „ За страдание, през последните години само младите поддържат огъня, не трябва да забравяме, че тази година имаме двама медалисти от европейските шампионати до 23 години и до 19 години, надлежно на дълъг и троен скок, което въпреки всичко си е удостоверение на традициите. Леката атлетика е най-конкурентният спорт в света, не го споделям от учтивост, това е реалност. Над 200 страни вземат участие, това е най-естественият човешки спорт, там конкуренцията е най-голяма и най-трудно се пробива, тъй че обикновено е да имаме спадове. Вярно е, нямаме сега медалисти от огромни шампионати при мъжете и дамите, само че уповавам се и това да пристигна, тъй като виждам, че се работи ".

Кръстев прикани новият министър на младежта и спорта Радостин Василев да употребява експертния капацитет на България в региона на спорта. „ Аз персонално разгадавам, че новият министър на младежта и спорта, наблягам, че той е министър на младежта и спорта, освен на спорта, ще се опре на Българския олимпийски комитет и на специалистите, които неизбежно и несъмнено имаме, и ще направи един изчерпателен разбор на представянето в Токио. Това е наложително, с цел да можем да вървим напред. Вярвам, че е упорит човек, който няма да остави магарето си в калта, както се споделя, а ще работи за развиването на българския спорт, както и на младежта ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР