Може за някои от нас да е трудно да повярват,

...
Може за някои от нас да е трудно да повярват,
Коментари Харесай

Топ 5 на култовите БГ предавания, които искаме да се върнат в ефир

Може за някои от нас да е мъчно да повярват, че имаше едно не доста отдавнашно време, в което нямахме достъп до целия свят през телефоните си и занимателните излъчвания по малкия екран надалеч не бяха толкоз доста. Да не приказваме, че и самите малките екрани бяха няколко на брой, а не над стотици, както е сега. Точно в това близко минало се родиха някои от най-запомнящите се излъчвания в родния тв ефир, които скрито се надяваме някой ден да гледаме още веднъж.

Последният епизод на " Забраненото шоу на Рачков " ни върна спомените за тях. Ако сте пропуснали епизода, можете да гледате фрагменти от него до 7 дни обратно с безкабелна телевизия за смарт тв приемник от А1 – без монтаж, без съоръжение, с интерактивни функционалности и до 230+ ТВ канала, тъй като за разлика от преди 30 години, през днешния ден не се постанова да чакаме повторенията на обичаното шоу по дребните часове, в случай че пропуснем лайфа в ефир.

1. „ Като лъвовете “

Преди 30 години в ефира на Българската национална телевизия започва паметното детско предаване „ Като лъвовете “. Предаването се излъчва един път месечно и съставлява нещо като „ X Factor ”, само че за деца от 6 до 10 годишна възраст. Водещ на шоуто от старта му до неговото последно издание е Ники Априлов.

Виж още: Поп-фолкът като феномен: Кое сложи основите у нас и къде са през днешния ден звездите от предишното

2. „ Риск печели, риск губи “

„ Риск печели, риск губи “ е може би най-най-запомнящото се шоу, което в миналото се е завъртало в родния ефир. Пилотният епизод е излъчен през 1994 година. Предаването обикаля три ефирни малките екрани и е свалено от ефир финално през 2013 година. Сюжетът на предаването се базира на игра, в която водещият (Къци Вапцаров) избира човек от публиката. Последният взема решение кръстословица, като избира „ карти на шанса “. При вярно отгатната дума печели премия, която може да задържи и да приключи присъединяване си или да „ рискува “ като продължи да играе. При неверен отговор играчът завършва присъединяване си и губи извоюваното досега. Завършилият сполучливо кръстословицата завърта така наречен „ колело на шанса “, което му носи опция за още награди. 

3. „ Кой е по-по-най “

Още едно паметно детско предаване, което пребиваваше в родния ефир от 1991 до 2013 година. Водещият Бате Енчо е запечатан в спомените на доста от децата на 90те години. Редица занимателни моменти с него  и изцепки в ефир обикалят родното онлайн пространство под формата на мемета и до през днешния ден. Самото предаване представляваше самобитен конкурс, в който дребни деца демонстрират своя гений като рецитират или пеят обичана ария.

Виж още: 17 години по-късно: Какво се случва с най-обичаните и най-критикуваните риалити звезди у нас

4. " Невада "

Супершоу „ Невада “ е известна българска телевизионна игра, предавана през 1990-те години още веднъж с първичен водещ Къци Вапцаров. Това е може би първото сходно предаване в родния ефир, което провокира истински възторг. Любопитен факт е, че Гала ( " На кафе " ) и Ива Екимова са стартирали своите кариери от „ Невада “, а известният от близкото минало попфолк изпълнителят Радо Шишарката възпява „ Супершоу Невада “ в песента си „ Невада “.

5. " Dancing Stars "  

Dancing Stars e българска версия на английското шоу „ Dancing with the stars “ на BBC Worldwide. Предаването е в ефир от 2008 до 2014 година и показва танцувалните умения на някои от най-големите БГ звезди от всички сфери на изявя. За своите четири сезона шоуто сменя девет водещи, измежду които и огромният Тодор Колев. В журито вземат присъединяване митове като Нешка Робева, Илияна Раева и Галена Великова. 

Изображение: https://www.facebook.com/kutsy.vaptsarov, https://www.facebook.com/zabranenoto.show.rachkov, https://www.facebook.com/DancingStarsBulgaria 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР