Може това да е преломът на войната, ако продължат агресивните

...
Може това да е преломът на войната, ако продължат агресивните
Коментари Харесай

Ген. Събев: Не очаквам нито до края на годината, нито до пролетта войната да приключи

Може това да е преломът на войната, в случай че продължат нападателните дейности на украинската войска. Не чакам нито до края на годината, нито до пролетта войната да завърши, защото има още доста окупирана територия.

Това съобщи за " Офанзива " по Нова нюз първият народен боен представител на България в НАТО ген. Съби Събев.

По думите му Русия няма да изпрати бойци в Армения. " Най-вероятно украинските сили ще се опитат да изтикат руснаците до източните граници на Херсонска област. С по-настъпателни дейности в Запорожие може да се стигне до коридора на Крим с ДНР и ЛНР. Есента поради дъждовете ще бъде стеснен маньовърът на войските. Очаквам упор върху дейностите на десния бряг на река Днепър. Може би ще бъдат притиснати съветските войски до брега. Над 54 000 военни от съветските сили са убити във войната. Ранените са 3:1 най-малко, може да се чака, че са извадени от строя към 150 000 души. Пълна готовност в Русия не чакам, само че ще се ускори самомобилизация. Освен доброволческите батальони, ще има и други ", допусна той.

Според него с отхвърлянето на съветските войски, вклиняването на украинците стига до 70 км, а освободената повърхност е към 8000 кв. км. " Русия се изненада от украинския удар в триъгълника Изюм-Балаклия-Копянск, където отбраната беше най-слаба. Успехът се дължи на неналичието на здрави отбранителни линии, като в Херсон. Украинците направиха блицкрик на руснаците, които са се обърнали в бягство. Овладявайки тези три града, заплахата от север в действителност е отстранена ", акцентира ген. Събев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !    

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР