Може от октомври да са минали почти две седмици, но

...
Може от октомври да са минали почти две седмици, но
Коментари Харесай

Уикенд в Геопарк Искър-Панега СНИМКИ

Може от октомври да са минали съвсем две седмици, само че времето към момента е прелестно, с цел да плануваме къде да прекараме идния уикенд.

Тази седмица се стопираме на Геопарк Искър-Панега , който се намира в непосредствена непосредственост до град Луковит. Ако пътуването ни стартира от София или някоя друга южна точка на страната, би трябвало да знаем, че паркингът на геопарка се намира от лявата страна на пътя, водещ към Луковит.

Ако пък идваме от север, то респективно е отдясно. Няма по какъв начин да го пропуснем, тъй като е значителен, а оттова ще стартират и приятните преживявания. След като слезем от колата, пред нас има два разновидността, от които да изберем, за начало.

Единият е надалеч по-лесен, тъй като включва втурване по черен път, който обаче е необятен и без съществени неравности.

По-трудното начало си е и малко плашещо, тъй като би трябвало да се спуснем по много стръмен и скалист сектор, който според от метеорологичните условия може да бъде много хлъзгав. Ние персонално не предлагаме този път за дребни деца, с цел да не стане някоя пакост.

 Така стартира по-стръмният и рисков път

Източник: Lifestyle

Така стартира по-стръмният и рисков път

В края му обаче ще излезем там, където по-лекият път също ни води. Така че който и от двата да изберем няма да загубим, само че разликите, които към този момент описахме, би трябвало да бъдат взети поради. Когато се озовем пред една дребна беседка, стартира и пътешествието.

 Снимка 383074

Източник: Lifestyle

Пътеката, по която се върви, е необятна и има задоволително обособени места за изхвърляне на отпадък, което е значимо да се означи.

 Снимка 383069

Източник: Lifestyle

Почти от самото начало маршрутът следва реката, като на няколко пъти благодарение на особено построени мостчета сменяме единия бряг с другия.

 Снимка 383076

Източник: Lifestyle

Има няколко особено обособени места за пикник, а за по-големите запалянковци има и условия за подготвяне на барбекю. Цветът на водата е с много забавни синьо-зелени нюанси, което прави чувството още по-приятно.

 Снимка 383077

Източник: Lifestyle

На територията на Геопарк Искър-Панега има и пещера, която обаче е неосветена и пригодена за визити от туристи.

 Снимка 383071

Източник: Lifestyle

Преди да достигнем до нея обаче е кулминационната точка на разходката, най-малко съгласно нас, а точно прекосяването по мост над реката, написа lifestyle.bg. Не за друго, просто гледката е в действителност сттрахотна.

 Снимка 383075

Източник: Lifestyle

Преходът трае към два-три часа, което го прави съвършен вид за еднодневно посещаване.

Дестинация за почивните дни

Ако обаче желаеме още приятни прекарвания, наоколо се намира и пещера Проходна , известна като " Очите на Бога ", до която също може да се отбием.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР