Може много повече от външен диск или флашка, защото предлага

...
Може много повече от външен диск или флашка, защото предлага
Коментари Харесай

TerraMaster F2-210 – достъпно хранилище за летните ви спомени

Може доста повече от външен диск или флашка, тъй като предлага разнообразни приложения за работа с данните и остава плътно, безшумно и икономично

TerraMaster F2-210 е потребен в три посоки – предпазване, отбрана и шерване на всевъзможни данни и файлове

Масивният вентилатор в задната част, въпреки да наподобява респектиращо, не нервира с шумна работа

Верни на правилото „ в случай че не си си направил селфи, все едно не си бил там ”, непрекъснато генерираме забележителен размер фотоси и видео файлове, които рано или късно препълват паметта на смарт телефона ни. Хората, които обичат да слушат музика в придвижване, също са изправени пред нуждата да избират какво да запишат в паметта на портативното устройство.

Всичко може да е надалеч по-просто, в случай че имаме (почти) безкрайно вместилище за данни, което е налично отвред. Така хем ще можем да складираме новите мемоари на несъмнено място и да освобождаваме памет на умните си устройства, хем когато и да е ще имаме опция да ги преглеждаме, било то на огромния тв приемник у дома или на другия завършек на света с другари.

Комбинацията от хардуер и програмен продукт, които могат да изиграят ролята на такова решение, се назовава NAS (Network Attached Storage) и съставлява стилен мини сървър с едно или повече дискови гнезда. Точно такова предложение е TerraMaster F2-210 – преференциално устройство, което може да запази до 28TB информация. Предимството на този артикул е, че той може доста повече от външен диск или флашка, тъй като предлага разнообразни приложения за работа с данните, като в същото време остава стилен, спокоен и пестелив.

TerraMaster F2-210 може да запази до 28TB информация със отбрана на данните в режим RAID 1

Какво има в кутията

Още първото ви допиране до TerraMaster F2-210 прави прелестно усещане, поради алуминиевия корпус, който благоприятства положителното изстудяване. А както знаем, то е изключително значимо за дългия живот на дисковете. За това се грижи и солидният вентилатор в задната част, който въпреки да наподобява респектиращо, не нервира с шумна работа.

Това, което няма по какъв начин да бъде видяно на пръв взор, е четириядреният 64-битов ARM процесор и вградената оперативна памет от 1 GB. На гърба са налични два USB 3.0 врата за бърз трансфер на данни от външни устройства, в това число смарт телефони. Там е и единственият Gigabit LAN порт, който обезпечава доста добра скорост на трансфер към мрежата – над 100 MB/s при поредно четене и запис.

Масивният вентилатор в задната част, въпреки да наподобява респектиращо, не нервира с шумна работа

Много повече от хардуер

TerraMaster F2-210 може да ви бъде потребно в три посоки – предпазване, отбрана и шерване на всевъзможни данни и файлове.

Защитата на информацията е обезпечена от поддръжката на режим RAID 1, при който данните се дублират върху два носителя. Това не е всичко, тъй като разполагате и със софтуерни принадлежности за бекъп на данни по график, както и с алтернатива за основаване на аварийно копие на данните от облака, да вземем за пример от Dropbox.

Притесненията за данните отпаднат, в случай че имаме съвсем безкрайно вместилище за данни, което е налично отвред

По отношение на шерването на данните вариантите са съвсем неограничени, тъй като с подобаващите приложения можете да стартирате даже уеб или  FTP сървър, както и да настроите TerraMaster F2-210 като мултимедийно вместилище, от което просто да стриймвате музика, фотоси и видео към всяко устройство, освен в локалната мрежа, само че и в интернет въобще. Това е много комфортно, в случай че съхранявате обичаните си филми и сериали в NAS-а (а той разполага и с торент клиент), което ще ви разреши да ги гледате освен на портативните умни джаджи, само че и на смарт тв приемниците във всяка стая.

Продуктът можете да намерите при формалния и извънреден вносител ADSYS, където ще ви съветват какъв размер дискове да изберете при конфигурирането му и по какъв начин да настроите вградените приложения съгласно съответните потребности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР