Може ли сенатор Бърни Сандърс да си осигури номинацията на

...
Може ли сенатор Бърни Сандърс да си осигури номинацията на
Коментари Харесай

Може ли Бърни Сандърс да победи още на супервторника?

Може ли сенатор Бърни Сандърс да си обезпечи номинацията на супервторника , 3 март 2020 година, когато редица американски щати ще гласоподават на първичните избори за лъчение на претендент за президент на Съединени американски щати ?

Това е допустимо поради разделянето на умерения избор в Демократическата партия.
 Сандърс разгласи началото на политическа гражданска война в Съединени американски щати
Сандърс разгласи началото на политическа гражданска война в Съединени американски щати

Било време да се заеме с американския корпоративен и финансов хайлайф

Новинарският уебсайт Axios показва няколко сюжета:

Сценарий #1 : Делът на гласовете за Бърни на супервторника е 5% пред втория претендент (да речем 30 на 100 против 25%). Бърни ще има 96 делегати повече от втория най-подкрепян претендент . В подобен случай е допустимо, само че доста мъчно може да се изпревари Сандърс. За да завоюва номинацията, този претендент ще би трябвало да победи Бърни Сандърс приблизително с 53% против 47 на 100 в останалите щати.
 Сандърс печели първичните избори в Ню Хемпшър
Сандърс печели първичните избори в Ню Хемпшър

Според изследванията, той води безапелационно

Сценарий #2 : След супервторника Бърни Сандърс има 10% преднина пред втория претендент (да речем 30% против 20 на сто). Бърни ще има 198 делегати повече от втория най-силен претендент. Малка е вероятността Сандърс да бъде надвит, защото противникът му ще би трябвало да побеждава приблизително с 55% против 45%.

Сценарий #3 : Бърни води след супервторника с 15% на втория претендент (35% против 20 на сто). Бърни Сандърс ще има 328 делегати повече от главния си конкурент. Сандърс е съвсем сигурен претендент на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати.

Сандърс завоюва на гласуването през вчерашния ден в Ню Хемпшър.
 Бърни Сандърс: Милиардерите поддържат Бутиджидж
Бърни Сандърс: Милиардерите поддържат Бутиджидж

Напрежение в Демократическата партия

На 3 март ще се организира гласоподаване в Алабама, Арканзас, Калифорния, Колорадо, Мейн, Масачузетс, Минесота, Северна Каролина, Оклахома, Тенеси, Тексас, Юта, Върмонт и Вирджиния. На супервторника ще бъдат разпределени 1357 делегати от 3979. Това най-вече се дължи на гласуванията в Калифорния и Тексас - двата най-многолюдни американски щата. Те надлежно имат 415 и 228 делегати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР