Moже ли Русия да остане без бойните си кораби в

...
Moже ли Русия да остане без бойните си кораби в
Коментари Харесай

Как без собствен флот Украйна успя да унищожи повечето руски десатни кораби в Черно море?

Moже ли Русия да остане без бойните си кораби в Черно море? Този въпрос се появи, откакто стана ясно, че единствено в неделя украинските военноморски сили са съумели да поразят четири съветски десантни кораба, готови за завземане на южното крайбрежие на страната.

Украйна не разполага със личен флот, само че употребява ракети и морски дронове против скъпо струващите съветски кораби - и то с отличен резултат. Володимир Зеленски съобщи неотдавна, че " съветските терористи в Черно море няма къде да се скрият ".

По публични данни на украинските управляващи от 22 февруари 2022 година до 26 март тази година са премахнати общо 26 съветски кораби и катери и една подводница.

Първи в този лист беше ракетният крайцер " Москва ", взел участие в основното за началото на войната нахлуване на Змийски остров. През април 2022 година той е ударен от две противокорабни украински ракети " Нептун ", изстреляни от сушата, и потъва. Загиват минимум 18 моряци на борда му, съгласно формалните самопризнания на Кремъл.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР