Може ли пиратството и нелегалното излъчване на футболни мачове да

...
Може ли пиратството и нелегалното излъчване на футболни мачове да
Коментари Харесай

Клубовете във Висшата лига губят по 1 млн. паунда на мач заради пиратството

Може ли пиратството и незаконното лъчение на футболни мачове да се отрази отрицателно на клубовете от Висшата лига? Отговорът е да, откакто изследване сподели негативите върху тимовете от най-гледаното състезание в света.

Органът за битка с пиратството MUSO дружно с компанията за оценка на спонсорството в спорта GumGum Sports направиха обширен разбор на осем мача от миналия сезон 2018-19, за които има данни, че са привлекли 7.1 милиона души незаконна публика в 149 страни в света. Според изследването загубите са 1 милион паунда на мач от спонсори, откакто са оценени седем от най-големите покупко-продажби с рекламодатели в британския футбол.

Най-голямата пиратска публика на мачове от Висшата лига е в Китай, където над 1 милион души гледат незаконно всеки мач от шампионата. Останалите водещи страни са Виетнам, Кения, Индия и Нигерия. Съединени американски щати и Англия са надлежно на десето и 11-о място.

" Клубовете и техните спонсори в никакъв случай не са били способни да дефинират количеството на медийно отразяване или на незаконния поток, който следи мачовете. Сега посредством нови логаритми и софтуери имаме подобен късмет. Анализът демонстрира, че загубите от всеки незаконно излъчен мач възлизат на 1 милион паунда. Пиратството се отразява директно на телевизионните права, а оттова на по-малко средства за клубовете ", споделят от GumGum Sports.

Висшата лига от дълго време се бори с пиратското лъчение, като при започване на годината бяха издадени и първите присъди. Трима души, които са разпространявали незаконни стриймове, бяха наказани общо на 17 години. Доказано е, че те са спечелили близо 5 милиона паунда, откакто са крадели сигнал от 20 малките екрани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР