Може ли пернишкия герой от подземния свят Вальо Пуйката да

...
Може ли пернишкия герой от подземния свят Вальо Пуйката да
Коментари Харесай

Разследват дали пернишкият играч Пуйката стои зад грабежа на 5 млн. лв. от инкасо автомобила

Може ли пернишкия воин от подземния свят Вальо Пуйката да стои зад обира на 5 милиона лв. от инкасо автомобила в столицата преди близо седмица?
Това е главният въпрос, върху който се ”потят ” сега проверяващите, ангажирани с разпритането на крупния обир.
Според полицейски източници единици са незаконните босове, които биха могли да провеждат сходно нахлуване като по учебник и то без да оставят доста следи. Освен това нападателите има почерк, по който се разпознават.
Ченгета с опит описват, че по техни данни хората на Пуйката работят професионално, като всекидневно са добре въоръжени. Всичко се изследва авансово и се пресмята до най-малкия подробност. “Не е изключено вътрешен човек да е съдействал на бандата и да разкрие значими елементи към превозването на маститата сума ”, прецизираха за Фрог нюз от Министерство на вътрешните работи.
Припомняме ви, че преди две години идентична тайфа, настояща по сходен метод като тази в столицата, обра инкасо - автомобил в Перник и отмъкна 1 милион лв..  До този миг нападението в Перник остава в графата “неразкрити ”.
Над 10-12 години Пуйката е в полезрението на ченгета поради поредност от въоръжени грабежи в цялата страна. Някои служители на реда даже го слагат най-високо в йерархията на този тип незаконна активност. През 2019 година профилирания углавен съд даде на Валентин Кирилов 8 години затвор за обира на трезор в Кърджали, станал през 2013 година Следващата инстанция обаче го оневини изцяло.
При случая в Кърджали бяха отмъкнати 4000 евро. В трезора бандата повали на земята защитата и залепи с тиксо устите на хората. За похлупак ги завърза с белезници, с цел да не пречат, до момента в който се взимат пачките. Установено е, че при доста набези се употребяват полицейски униформи, маски, автомати. Обичайно нападателите са към 4-5 индивида.
Кирилов получи и 3 години затвор поради два разрушени сейфа в шивашки завод в Перник преди близо 15 години. Неговата тайфа беше упрекната за въоръжения грабеж на инкасото на „ Техномаркет “ на бул. „ Европа “ в София, осъществено на 28 февруари 2007 година, когато бяха отмъкнати 526 000 лв..
Доказателства, обаче за присъединяване му в обира не бяха събрани. Случаят нашумя още повече, откакто сръчен апаш влезе през покрива на Столична дирекция на вътрешните работи и открадна полицейските папки със събраните доказателства по този случай. Още серия кражби на каси се приписват на бандата на Пуйката. До този миг той постоянно остава в сянка. 

" ФрогНюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР