Може ли парите за козирката и допълнителните помещения на стадион

...
Може ли парите за козирката и допълнителните помещения на стадион
Коментари Харесай

Зико за пренасочването на милиони към Колежа: Това бе нещо ново, мен никой не ме е питал

Може ли парите за козирката и спомагателните пространства на стадион " Христо Ботев " да се обезпечат посредством от пробива при Водната палата? Те са в размер на 10 милиона лв. и са обезпечени от заем. Репортер на Plovdiv24.bg беседва с кмета за опциите това да се случи.

- Г-н Димитров, в събота стана ясно, че няма пари за дотъкмяване на стадион " Христо Ботев " и водачът на ГЕРБ предложи да се пренасочат средства от пробива при Водната палата...

- Нека да сме правилни - има пари да се довърши, с цел да се играят мачове от Първа лига. Няма пари за дотъкмяване на козирката и на пространствата вътре. Цялостната поръчка беше за 54 милиона лв., на оня стадий и още тогава знаехме, че няма да стигнат за изцяло довеждане докрай на стадиона. Аз нямам доверие някой да не го схванал това нещо.

Сега потеглям за София, да забележим дали е допустимо да се пренасочат тези пари. Имаше предложение да се вземат и парите за машините за разчистване, 10 милиона. Категорично отхвърлих! Пловдивчани би трябвало да дишат чист въздух! 

- А какво става с пробива при Водната палата?

- Това за мен беше нещо ново, мен никой не ме е питал. Има определен реализатор за Водната палата. Ще забележим дали може да стане. 

- По закон не може да стане - има решение на Общинския съвет, има договор с банката, избрани са към този момент обектите.

- Да, също така имаше и публично разискване. Имаме и заплащане. Аз мисля, че някой подведе господин Борисов, само че все едно, работим в тая посока. Щом са стартирани стадионите, би трябвало да бъдат приключени. Трябва да помислим и за 50-метровия басейн, той също е не по-малко значим - имаме спортисти, които бяха на олимпиада, които го заслужават! Спортния диспансер също - в случай че би трябвало да мислим в тая посока. Почвам две зали в регион " Западен " - за волейбол и баскетбол. Нима те заслужават по-малко?

- С кого ще разговаряте в София? В Министерство на финансите или на спорта, или?

- Където би трябвало ще отида. За пловдивчани ще отида, където би трябвало и ще беседвам с който би трябвало.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР