Може ли от 276 да станеш 120 кг като се

...
Може ли от 276 да станеш 120 кг като се
Коментари Харесай

Световен рекорд: Българин свали 156 кг

Може ли от 276 да станеш 120 кг като се храниш постоянно? Всичко е допустимо, единствено да имаш воля и предпочитание за смяна, твърди Димчо Тодоров от Първомай – един от най-тежките българи преди 6 години. Той олекна с рекордните 156 кг, понижи повече от на половина тежестта си, освен това без провисване на кожата и йо-йо резултат!



Димчо Тодоров (вляво) с Иван Гарабитов през февруари 2023 година, откакто към този момент е измършавял със 156 кг. Снимката в заглавието е от 2016 година

А в края на 2016-та година 50-годишният тогава мъж е безусловно отписан от обичайна медицина. „ След 2 до 3 дни няма да те има на този свят! “. Тази тежка диагноза му слага пловдивска лекарка. Страшните думи карат 276-килограмовият, при растеж 1,70 м, първомаец да потърси различни способи за спасението си. И със стъпка, сядане, стъпка, сядане на 13 декември 2016 година прекрачва вратата на здравословния център на диетолога Иван Гарабитов.

Да, със сядане, тъй като, с цел да извърви няколко метра до кабинета на своя избавител му трябват 40 минути и сядане на стол, който щерка му носи.

„ Картината беше в действителност страшна, Димчо беше извънредно издут, лицето му беше сиво-синкаво “, спомня си посрещналият го Иван Гарабитов, заслужилият треньор по битка, който е приет за българския гуру в здравословното намаляване. Създателят на международни и олимпийски рекордьори в спорта от 20 години твори и първенци по намаляване.

Гарабитов съумява да обнадежди Димчо, да го окуражи да се бори за физическото си оцеляване и цялостна смяна. Изготвя самостоятелна хранителна стратегия за 276-килограмовия мъж, съчетана със специфични леки физически и дихателни извършения и матрично-ритъмна терапия. И чудото се случва – след 4 месеца Димчо освен, че не е напуснал този свят, само че към този момент е измършавял с 85 кг, освен това с ястие. През януари 2018 година към този момент тежи 173 кг, понижил е талията си с половин метър. През януари 2022 година кантарът демонстрира 160 кг, а през февруари 2023 година към този момент е 120 кг. Целта на мъжа е до края на годината да тежи не повече от 100 кг и тя е изцяло реалистична.

Димчо Тодоров е същински международен феномен и рекордьор – за 6 години смъква 156 кг (от 276 на 120 кг) без интервенции, без медикаменти, без диети, като се храни постоянно. „ Похапвам салати, ориз, картофи, супи, сирене, по малко кашкавал, плодове и зеленчуци “, споделя диетата си първомаецът. „ Движа се с лекост, не нося такава голяма тежест като преди, непрестанно върша разходки, само че нямам километраж за изминатото разстояние “, майтапи се 55-годишният мъж, който е и диабетик. 

Но по какъв начин се стига до това свръхтегло, което едвам не го убива?

Стрес отключва здравословния проблем при Димчо през 2010 година и го трансформира в един от най-дебелите българи. Само за 15 дни по време на болнично лекуване от 130 става 170 кг и по-късно продължава да качва килограми. Сега, с методиката на Гарабитов, феноменално ги смъква.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР