Може ли кола от Формула 1 да се движи по

...
Може ли кола от Формула 1 да се движи по
Коментари Харесай

"Мерцедес" Project One пренася технологиите от Формула 1 на шосето

Може ли кола от Формула 1 да се движи по естествените пътища. От " Мерцедес " дадоха отговор на този въпрос с новия си хиперавтомобил – Project One. Германският авто колос показа последния си модел на автосалона във Франкфурт, като трикратният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън първи седна зад кормилото на хибрида.

" Project One е изчезналото звено сред AMG (спортното поделение на " Мерцедес " - бел. ред.) и нашият тим във Формула 1. Това е хиперкола и нейното произвеждане ще бъде строго органичено, в идеалния случай ще сме продали всички бройки преди да доставим първия автомобил ", сподели шефът на " Даймлер " лекар Дитер Цетче.



Project One е първият шосеен автомобил с мотор на болид от Формула 1. Хиперколата се задвижва от 1.6-литров турбо мотор, какъвто има и в машината на Хамилтън, както и четири електромотора. Мощността на хибрида е 1000 к.с., а на електирчество автомобилът може да измине 25 километра.

 Project One има мощ от 1000 к.с. и форсира до 200 км/ч под шест секунди.
© Reuters

Project One има мощ от 1000 к.с. и форсира до 200 км/ч под шест секунди.

Максималната скорост на Project One е 350 км/ч. Ускорението на автомобила не се мери както до момента от 0 до 100 км/ч, а от покой до 200 км/ч. Времето за ускоряване в този случай е под шест секунди. Считаният за учредител на хиперавтомобилите " Бугати " Вейрон форсира за 6.5 секунди.

" Денят, в който хората могат да усетят какво е да пилотираш автомобил от Формула 1 към този момент пристигна. Чувствам се горделив от постигнатото от " Мерцедес ", колата е страхотна и е същинско наслаждение да си зад кормилото ", сподели Хамилтън пред публиката във Франкфурт.

 Доктор Цетче разкри, че
© Reuters

Доктор Цетче разкри, че " Мерцедес " разисква плана от 2015 година

В основата на плана е Анди Кауъл – основен инженер в направление високоефективни мотори в " Мерцедес ". Той е мозъкът зад мотора на " Сребърните стрели ", който докара до три следващи трофеи на компанията във Формула 1.

" Работим по Project One от 2015 година насам, само че почтено казано нямахме визия дали ще можем да се оправим. Фактът, че продадохме над 99 автомобила AMG през 2016 година ни вдъхна убеденост. Анди ми сподели, че се нуждае от два месеца и построи този неповторим мотор ", добави лекар Цетче.

От " Мерцедес " ще произведат единствено 275 бройки от хиперавтомобила. Цената му е 2.275 млн. евро.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Автосалон Франкфурт (227)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР