Може ли футболен стадион да се съчетае с голям търговски

...
Може ли футболен стадион да се съчетае с голям търговски
Коментари Харесай

Стадион върху мол? Възможно е и съществува!

Може ли футболен стадион да се съчетае с огромен търговски център, вид мол? Тази полемика беше повдигната откакто възможният нов притежател на футболния " Левски " Джоузеф Диксън съобщи, че има желание да направи тъкмо това с " Георги Аспарухов ".

Оказва се, че стадион и мол могат да са в симбиоза, а образецът е от Сърбия. Местният първодивизионен " Вождовац " играе на оборудване, ситуирано върху покрива на търговски център.

Снимка: fkvozdovac.rs

Клубът носи прозвището " Драконите " и е учреден преди повече от век - през 1912 година От 2013 година непроменяемо е част от елита на сръбския футбол, само че не може да се похвали с огромни триумфи. През сезон 2020/2021 " Вождовац " приключи на 14-то място в класирането и за малко да бъде в зоната на изпадащите.

Снимка: fkvozdovac.rs

Феновете на отбора се събират да гледат своите любимци в комерсиалния център против Централните гробища в Белград и единствено на няколко минути от влиятелния квартал " Дедине ".



На последния четвърти етаж на мола има оборудване за 5200 ентусиасти, с осветяване, с козирка над всички браншове и по всички стандарти на УЕФА.

Стадионът, дружно с комерсиалния център под него, е открит през 2013 година Първият мач, който е изигран на него е " Вождовац " - " Ягодина ". Това е и първата футболна среща в западната ни съседка, извършена на напълно изкуствена трева.

От клуба се гордеят със своето оборудване и коментират, че то се употребява и от децата в школата, които са близо 400.

Ако се чудите дали този чудноват стадион въздейства по някакъв метод на почитателите, отговорът е " Не! ". Те участват на всеки един мач (преди в Сърбия стадионите да бъдат затворени за последователи поради пандемията от коронавирус) и поддържат отбора си с хореография, факли и димки. Най-изявената секта на " Вождовац " носи странното име... " Инвалиди ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР