Може ли държавният бюджет за 2023 г. да стане заложник

...
Може ли държавният бюджет за 2023 г. да стане заложник
Коментари Харесай

Може ли бюджетът на държавата да изпадне в политическата криза?

Може ли държавният бюджет за 2023 година да стане пленник на политическата рецесия у нас? В сряда служебният министър-председател Гълъб Донев разгласи, че в случай че до края на месец април не бъде образуван постоянен кабинет, служебната власт ще внесе проектобюджета за идната година.

Темата разясниха в студиото на „ Здравей, България ” финансистът Левон Хампарцумян и някогашният министър на труда и обществената политика Христина Христова. Според специалистите обстановката в България е неподходяща, а инфлацията у нас продължава да е двуцифрена.

Христина Христова очерта най-лошия сюжет пред страната. „ Много е неприятен разновидността без несъмнено болшинство да се приема бюджет и да няма кой да поеме политическата отговорност за възможни разходи, които ще желаят да вършат депутатите за разнообразни обществени групи ”, съобщи някогашният обществен министър.

Според Левон Хампарцумян е значимо страната ни да стартира да влиза в постковиден интервал. „ Всичко това би трябвало да влезе обаче в границите на някакъв бюджет с 2-3% недостиг ”, счита финансистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР