Може ли да правиш няколко бизнеса наведнъж на гърба на

...
Може ли да правиш няколко бизнеса наведнъж на гърба на
Коментари Харесай

Как руски богаташ, поръчал петорно убийство, излезе от затвора с медал за храброст

Може ли да правиш няколко бизнеса едновременно на гърба на войната? Въпросът се отнася за Евгений Пригожин. Той беше събрал войска от пандизчии, които прати на фронта. Беше им заречен опрощение, в случай че оцелеят. Един от тях в този момент е свободен. Ето и въпроса: ами в случай че си е платил, с цел да не води война същински?

Бизнесмен от Санкт Петербург е наказан на 23 години затвор като гарант на убийството нацяло семейство. Но не щеш ли се оказва късметлия още на петата година, която излежава - в пандиза идва притежателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин и взима наказания в армията си, а най-после му обезпечава орден за смелост и опрощение с декрет на президента Владимир Путин.

Тази история породи съмнения, че предприемачът и други като него може да са откупили свободата си - да са платили на Пригожин, с цел да останат в тила за цялото време на срочния си контракт. Военни специалисти към този момент позволяват, че шефът на " Вагнер " може да е провел скица, от която да печели доста.

Самият Пригожин заяви при започване на януари, че президентът Путин към този момент е помилвал първата група наказани, завърнали се от войната. Дори се снима с няколко от тях.

През септември стана ясно, че Евгений Пригожин обикаля пандизите и без да има никаква официална власт в Русия, извежда оттова наказани мъже, които да се бият против Украйна. Тези " бойци " водеха съветското нахлуване против град Бахмут. Амбицията на Пригожин беше да покаже, че частната му войска се бие по-успешно от държавната.

По разнообразни оценки в тези боеве са били убити хиляди пандизчии.
Бизнесменът от Санкт Петербург
На видеоклип от 2018 година се вижда по какъв начин крупният търговец на недвижими парцели Александър Тютин от Санкт Петербург, който малко преди този момент е задържан, е ударен по главата и омазан с тиня.

Тютин е арестуван, откакто поръчва убийството на 41-годишната племенница на първата си брачна половинка, самоубила се през 2107 година Причината е, че Нина Тютина, която от дълго време е в неприятни връзки с него, оставя на сестра си цялото имущество, което на нейно име - БМВ Х6 и десетина скъпи парцела в Санкт Петербург и региона.

Тютин стартира да притиска наследницата за част от имуществото с аргумента, че то е извоювано с негови пари. Тя се съгласява, само че желае обезщетение. Договарят се за 14 милиона рубли. Бизнесменът незабавно дава 6 от тях и предлага останалите да даде разсрочено. Според съветските следователи той не е имал желание да заплати остатъка.

По съвет на щерка си Елена , която е брокер, наследницата желае с Тютин да сключат нотариално удостоверен контракт за заем като гаранция за заплащане. Той е заставен да се съгласи. Всяко закъснение с месец води до наказателна клауза от 250 000 рубли. След като той не заплаща известно време, наследницата се обръща към съда. Тогава Александър Тютин замисля убийството на дъщерята, с цел да я притисне. Само че не съумява да откри професионален палач и наетият го издава.

Появява се служител на реда под прикритие, който се показва за палач и инсценира отвличането на племенницата и убийството й. „ Трупът “ е докаран на задната седалка, с цел да го види Тютин. Елена лежи там с найлонова торба върху главата. Тогава той предава на сътрудника 585 000 рубли - останалата част от обещаните 600 000, другите е платил в задатък. Но по-късно е прострян на земята и са му поставени белезници.
Пет жертви, едната неродена
Никой не подозира какво ще последва. След ареста на Тютин проверяващите разплитат останало неразкрито 13 години злокобно закононарушение. Оказва се, че Тютин, към този момент прочут като Черния брокер , е поръчвал убийства и преди.

През 2005 година той е платил да бъде отстранен някогашният му бизнеспартньор Дмитрий Зейналов , бременната му брачна половинка, 11-годишният му наследник и 15-годишната му щерка. Убиецът ги чака в фамилната им къща в Санкт Петербург, където влиза, до момента в който тях ги няма. Мъжът и дамата са убити с автомат " Калашников " - в очите - такава е поръчката на Тютин, който работи за възмездие. Децата са посечени с секира. Твърди се, че за поръчката са платени 10 000 $ .

Жертвата и поръчителят се познават от края на 90-те години на предишния век и през 2001 година основават взаимна строителна компания " Троицки дом-2 ". Зейналов е шеф, а Тютин, като началник на филиала на Федералния център за лицензиране към Държавния комитет по строителство на Русия, взе участие в " обезпечаването " на държавни поръчки.

През 2002 година обаче двамата се скарват и разделят бизнеса си. В резултат на това Зейналов получава компанията и спомага за уволнението на Тютин.

Тогава той взема решение да си отмъсти по този начин, че даже родителите на някогашния му сътрудник да страдат. Дълго време търси човек, който да се съгласи да убие деца. Накрая съумява да наеме някогашния чиновник на компанията си Александър Зотов , който е лежал в пандиза за кражба. Зотов се е бил в Чечения и умее да борави с оръжие.

Около шест месеца след убийството на семейство Зейналови Зотов убива различен човек в пиянска кавга. След като попада в пандиза, се свързва с Тютин и му припомня за кървавата им връзка, като упорства от време на време да внася пари в банкова сметка, с цел да улесни живота му. Бизнесменът прави това до предварителното освобождение на Зотов през 2011 година

След разкриването на петорното ликвидиране правосъдните заседатели осъждат Зотов на 19 година затвор, а Тютин на 23 години . Което значи, че би трябвало да излезе на независимост през 2040 година
Спасен от " Вагнер "
Но с помощта на войната в Украйна и на Евгений Пригожин Тютин е освободен от пандиза в Карелия през лятото на 2022 година, т.е. 18 години по-рано.

По информация на вестник " Фонтанка " той е изпратен първо в съветския град Ростов, а по-късно в Украйна като войник на " Вагнер ". Твърди се, че е служил там по шестмесечен контракт, какъвто всички наемници подписват, без право да го прекратят. Въпреки това, още преди приключването му, Тютин се завръща наред в Санкт Петербург. След което даже отпътува в чужбина при новата си брачна половинка.

С какво се е занимавал Тютин в Украйна не е ясно. Самият Пригожин, който постоянно популяризира погрешна информация, споделя в Telegram:

" На 6 ноември 2022 година офицерът Тютин А. Н. извърши задачата да щурмува цитадела на Въоръжените сили на Украйна. По време на борбата пръв открива маскирана вражеска позиция, проявявайки храброст и употребявайки тактическа маневра, унищожава вражеския бдителен пост и картечница с целенасочени изстрели от гранатомет GM-94 ".

От същия " отчет " следва, че Тютин самичък е прикрил офанзивата на щурмовата група и персонално е унищожил седем украински бойци. След това пандизчията е награден с орден за смелост.

Александър Тютин е на 66 години . През април 2022 година, т.е. няколко месеца преди пандизчията да замине за Ростов, съдът преглежда тъжба против присъдата му, която е обществена. В нея той се оплаква, че наказването му е незаслужено, защото " предвид на възрастта и здравословното му положение има учредения присъдата му да се смята за доживотна ". В същото време, до момента в който се тормози за здравето си, 66-годишният предприемач непринудено отива в месомелачката на фронта, съгласно шефа му убива седем украински бойци и се връща незасегнат.
Хора на високи позиции в незаконната подчиненост, отиват на фронта, а по-късно ги погребват в затворени ковчези
" И преди е имало много странни истории. Не мога да потвърдя или отрека версиите си, само че хора на високи позиции в незаконната подчиненост отиват на фронта, а по-късно ги погребват в затворени ковчези. Може и да е по този начин, само че наподобява меко казано доста необичайно ", споделя юрист Леонид Абгаджава, който подозира, че гибелта им е била инсценирана, още преди да стартира помилването на пандизчиите.

Вече има и нови подозрения, които повдигат въпроса дали Тютин въобще се е бил на фронта и дали просто не е дал доста пари, с които да се откупи.

Руското издание 47news назовава Тютин милионер. По време на ареста той има бизнес - организацията за недвижими парцели " Троицки мост ". Притежава и персонални жилища в Санкт Петербург.
Не е единствено Тютин
Пригожин може да сътвори скица за печелене на пари посредством набиране на съветски пандизчии за войната в Украйна, споделя военният анализатор Иван Матвеев . В профила си в Twitter той позволява, че наказаните с положителни приходи могат да заплащат, с цел да бъдат сякаш изпратени на война. Според него такива хора не се бият, а седят в тила до приключване на контракта, след което са освободени безвредно.

„ Почти съм сигурен, че места във " Вагнер “ се продават на тези пандизчии, които могат да си платят. Те не се изпращат на фронтовата линия, седят в окопа шест месеца и умерено излизат на независимост “, добави Матвеев.

По-бедните не могат да си разрешат този разкош. Медиите към този момент откриха няколко души, направили тежки закононарушения, които са помилвани с помощта на действителна работа във " Вагнер ". Например 34-годишният Анатолий Салмин , който се ръкува с Пригожин пред камерата, е упрекнат в редица закононарушения, в това число ликвидиране. Когато е нает, той лежи в пандиза за кражба.

На една от фотосите на освободените пандизчии публицистите разпознават Дмитрий Каравайчик , наказан на 17 години " за основаване на незаконна група за произвеждане и продажба на амфетамини.

Сред освободените e и Дмитрий Карягин , който през януари 2014 година убива 87-годишната си баба - ветеранка от Великата отечествена война, откакто продава жилището й за 820 000 рубли. На околните си споделя, че се е преместила в Украйна. Карягин е наказан на 14,5 години колония със непоколебим режим.

Някои от пандизчиите са ранени. Например Станислав Богданов , 35-годишен, от Новгород. Той се връща от войната без крайник. Но пък е опрощение, вместо да доизлежи оставащите 10 години от 23-годишната си присъда за ликвидиране с особена свирепост.
На война този палач коства колкото три-четири момчета, които още имат мляко по устата
Всички те са много млади, физически мощни мъже. На този декор вербуването на 66-годишния Тютин наподобява още по-странно. Пригожин, който твърди, че единствено по случайност предприемачът е оживял във войната, даже успокоява руснаците с думите:

" На война този палач коства колкото три-четири момчета, които още имат мляко по устата. Поставете на везните какво желаете повече - да води война палач или околните ви, които, за разлика от него, ще получите в цинкови ковчези ".

Остава въпросът дали хората, които към този момент са потърпевши, могат по някакъв метод да се защитят от тези, които излизат на независимост, питат правозащитници.

Самият Александър Тютин, който не е излежал и няма да излежи присъдата си за опит за ликвидиране, на 17 януари е отлетял за турския курортен град Анталия , за където малко преди този момент е отпътувала брачната половинка му. Не е известно дали възнамерява да се върне в Русия. Жена му Виктория не дава отговор на въпросите на телевизия Current Time. Но е дейна в редица Telegram канали за недвижими парцели в Турция. Един от тях се назовава " Живот от нулата ".
Ангарският маник също желае в Украйна
Междувременно най-ужасяващият сериен палач, изнасилвач и некрофил в Русия - Михаил Попков , прочут като Ангарския фанатик, също сподели в изявление, че желае да го пуснат от пандиза, с цел да води война в Украйна. Той излежава две доживотни присъди за убийствата на най-малко 80 дами и девойки, осъществени сред 1992 и 2010 година в гористи местности към Ангарск - град в източен Сибир. Жертвите са сред 16 и 40-годишни.

Пред " Вестите на Иркутск " 58-годишният Попков, именуван още Върколака , сподели, че не знае дали ще му бъде препоръчана такава опция, само че че е подготвен да се бори. Масовият палач обаче посочи, че има искания - в случай че го вземат на фронта, да е през пролетта, тъй като студовете му се отразяват зле.

До 1998 година Ангарския фанатик работи като полицай и прави множеството убийства в униформа (убива в това число и собствен колега). По-късно напуща милицията и става охранител. Спира убийствата си, тъй като става импотентен поради нелекувано венерическо заболяване. След като през 2012 година е оголен и арестуван, с помощта на ДНК тест, споделя, че е „ желал да прочисти улиците от проститутки “.

По брой на потвърдените убийства той надминава известния Андрей Чикатило , който си признава за 56 изнасилвания и убийства на деца от 1978 до 1990 година, а в съда са потвърдени 43.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР