Може ли да изглеждаме по-умни и интелигентни в очите на

...
Може ли да изглеждаме по-умни и интелигентни в очите на
Коментари Харесай

Как да изглеждаме по-интелигентни, отколкото сме?

Може ли да изглеждаме по-умни и интелигентни в очите на близките? Редица изследвания демонстрират, че е допустимо да създадем усещане на умни и интелигентни хора единствено с няколко трика. Вижте ги:

Един от най-лесните способи да изглеждате умни е да поддържате контакт с очи , до момента в който говорите с някого.
 умни ThinkStock/Getty Images
Резултатите идват след изследване, при което хората са били записвани, до момента в който са се опитвали да дискутират по разнообразни тематики, като се стараели да наподобяват умни. Предварително те получили указания за това.

Тяхното държание е било съпоставено с това на група от участници, на които не са били давани никакви указания за поддържането на контакт с очи по време на диалога.

Резултатите посочили че поддържането на контакт с очи е било решаващия фактор за това, дали даден участник е изглеждал интелигентен или не.

Другите два фактора били поддържането на контакт с очи по време на изслушането на другия участник в диалога и стоенето изправен.

Нито един от тези фактори не бил обвързван с действителната просветеност на участниците.

Други способи да изглеждате интелигентни са: да говорите по-продължително, да сте самоуверени, дружелюбни и да реагирате бързо, настояват психолозите.

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР