Може ли българското кисело мляко да помогне на астронавтите в

...
Може ли българското кисело мляко да помогне на астронавтите в
Коментари Харесай

Може ли българското кисело мляко да помогне на астронавтите в мисиите им до Марс

Може ли българското кисело мляко да помогне на астронавтите в задачите им до Марс? Експериментът EAT Fancy yogurt може да бъде основен за колонизирането на Червената планета.

Учените откриха, че избран тип кисело мляко може да помогне на човечеството да колонизира Марс.

Киселото мляко Bulgraina е потребно за червата и може да помогне на астронавтите да останат здрави в космоса.

Ново изследване, озаглавено „ Може ли българското кисело мляко да усъвършенства представянето на астронавтите на задачи до Марс? “ изяснява плюсовете и минусите при консумирането му.

Изследователите пишат: „ Тази публикация изследва капацитета за постоянно произвеждане и консумация на здравословни за червата храни, като кисело мляко, по време на пътешестване в космоса.

„ Той проучва дали диетичните ограничавания и провокациите при обезпечаването на разнообразна и свежа диета на астронавтите могат да бъдат отстранени посредством допълнение и консумация на българско кисело мляко всеки ден. “

Учените са провели опита си с кисело мляко в условия, сходни на тези на Марс.

Те са употребявали оборудване, наречено Mars Desert Research Station в Юта.

Доброволците са взели участие в двуседмична сходна задача на полигона и са консумирали българско кисело мляко, с цел да изпълнят дилемите си.

Изследователите не престават: „ В допълнение към всички приети изгоди за здравето от киселото мляко, астронавтите оповестяват, че е елементарно за подготвяне и има позитивно влияние върху цялостното им богатство и здравето на червата.

„ Нашето изследване показва осъществимостта на включването на прясно приготвено кисело мляко в диетите на астронавтите и неговия капацитет да способства доста за положителното здраве, значима цел за колонизирането на далечни планети като Марс. “

Въпреки че киселото мляко беше прието за храна, която астронавтите биха приготвяли елементарно, има и някои негативни моменти.


Смята се, че киселото мляко може да усили честотата на газовете.

Това не е идеално, когато пътувате с галактически транспортен съд в продължение на месеци в лимитирано пространство.

Изследователите заключават, че би било потребно изследванията да продължат.

Те пишат: „ Въпреки че тези оценки, в това число измененията в честотата на метеоризъм и разбор на разнообразието на чревната микробиома, не бяха фокусът, проучването на тези аспекти в бъдещи изследвания с по-голяма еластичност или в разнообразни настройки може да даде спомагателни сведения “

Източник – Journal of Ethnic Foods/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР